Bondevik åpner forskerkonferanse om barn

Statsminister Kjell Magne Bondevik kommer til Blindern onsdag 29. juni for å åpne den internasjonale konferansen Childhoods 2005. 1100 barne- og ungdomsforskere fra 95 land vil delta på konferansen. Tema for konferansen er barndom og ungdomstid i en verden der nye nasjoner og samfunn vokser fram og dannes, og hvor nye etniske møter, sosiale forandringer og globalisering skaper nye barndommer og nye ungdomsliv, skriver UiO i en pressemelding.

BARNEFORSKNING: 1100 barne- og ungdomsforskere kommer til Blindern for å presentere 800 forskingsartikler om barn og ungdom. Dette er et barne- og ungdomskor fra St. Petersburg.
Foto: Grethe Tidemann

Konferansen Childhoods 2005. Children and Youth in Emerging and Transforming Societies er ett av universitetets offisielle arrangement i forbindelse med 2005-jubileet.
Arrangementet skjer i samarbeid med flere forskningsinstitutter i Norge og organisasjonen Childwatch International Research Network.

Konferansen er bygget opp som mer enn 30 mindre konferanser innenfor rammene av den store. På denne måten får en samlet forskere og praktikere fra mange felt og disipliner til dialog på tvers. Mange av konferansens sesjoner er bygget på eksisterende internasjonale forskernettverk mens andre er dannet som et potensial for nye nettverk.

Fra barn og kunst til multietnisk oppvekst

Temaene strekker seg fra barn og kunst, utdanningsutvikling, hvordan HIV og Aids påvirker barns livssituasjon og livsmuligheter, trafficking av barn og unge, multietnisk oppvekst, barns helse, velferd, konsum, medbestemmelse, deltagelse til barnets plass i religionene. Her diskuteres barn og unge fra alle verdenshjørner, og på tvers av geografi og politikk. 16 unge fra alle verdensdeler er også aktivt deltagende i konferansen og utgjør "Childhoods Live", en påminning om det mangfold av erfaringer som til sammen kalles barndom og ungdom.

Over 800 vitenskapelige bidrag om barn og unges vil bli presentert fra statsministeren åpner det hele onsdag 29 juni kl. 9.00 til det avsluttes søndag den 3 juli.

Emneord: Internasjonalisering, Forskning
Publisert 28. juni 2005 13:21 - Sist endret 10. des. 2008 14:47
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere