Kronprinsen besøker Det norske institutt i Roma

Kronprins Haakon besøker Det norske institutt i Roma onsdag 9. mars. Besøket finner sted i forbindelse med at Kronprinsen skal åpne en Munch-utstilling i den italienske hovedstaden,står det i ei pressemelding fra Universitetet i Oslo.

Instituttet er en del av Universitetet i Oslo. Det er et senter for forskning og undervisning i middelhavslandenes arkeologi og italiensk kunsthistorie. Instituttet tilbyr kurs på bachelor- og master-nivå for studenter fra universitetene i Norge, samt omvisning for tilreisende grupper.

Instituttet har et bibliotek med 24 000 bind. Her er arbeidsplasser for studenter og forskere som har behov for et opphold i Roma til å stimulere og effektivisere forskning og undervisning innen de humanistiske fag.

Kronprinsen blir vist rundt i instituttets lokaler som ligger på Gianicolo-høyden med flott utsikt over Roma. Det er dekanen ved Det humanistiske fakultet ved UiO, Bjarne Rogan, som skal gi Kronprinsen et innblikk i instituttets virksomhet sammen med visebestyrer Lasse Hodne og avdelingsleder Renate Enemark Bergersen. Stipendiat Marina Prusac vil fortelle kort om instituttets betydning for hennes arbeid.

Med i Kronprins Haakons følge er ambassadør Eva Bugge, statssekretær Sylvi Graham (UD), statssekretær Yngve Slettholm (KKD), Oslos ordfører Per Ditlev-Simonsen og Bergens ordfører Herman Friele.

Emneord: Det norske institutt i Roma
Publisert 9. mars 2005 09:54 - Sist endret 10. des. 2008 15:23
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere