Redaktørplakaten er vedtatt innført

Den 14. februar vedtok et enstemmig universitetsstyre å gi redaktørene i Apollon og Uniforum fullmakt til å redigere UiO-publikasjonene etter bestemmelsene i Redaktørplakaten.

TROVERDIGHET: - Redaktørplakaten sikrer UiO-publikasjonenes troverdighet, sier Martin Toft og Johannes W. Løvhaug.
Foto: Ola Sæther

- Det føles godt. Dette har jeg ønsket og jobbet for helt siden jeg begynte som redaktør for Uniforum i 1997. Jeg sender en stor takk til universitetsstyrerepresentant Kristian Gundersen som tok initiativ til at denne saken skulle reises på nytt. Og takk også til de øvrige representanter i Styret, som alle gikk inn for at Redaktørplakaten også skal gjelde her ved UiO, sier Martin Toft.

Også redaktøren for forskningsmagasinet Apollon er svært tilfreds med utfallet i saken:
- Innføringen av Redaktørplakaten sikrer den redaksjonelle integriteten og uavhengigheten, og øker samtidig tidsskriftets troverdighet, kommenterer Johannes W. Løvhaug.

Innføres 1. mars

Redaktørplakaten skal gjelde for de to UiO-publikasjonene fra og med 1. mars i år. Det betyr at redaktørene fra da av ikke lenger skal rapportere til Informasjonsdirektøren og Universitetsdirektøren om innholdet i publikasjonene.

Formålsparagrafene som har vært gyldige fram til nå, skal erstattes av vedtekter som uttrykker formålet med utgivelsene. De to redaktørene får også redaktøransvaret for nettsidene som er signert og publisert dem. Disse sidene faller dermed ikke lenger inn under informasjonsdirektørenes overordnede redaktøransvar for UiOs nettsted, www.uio.no.

Ansvaret for de økonomiske og praktiske rammene omkring driften av publikasjonene, skal som før ligge hos Informasjonsavdelingen ved UiO.

Det er oppnevnt styrer for både Uniforum og Apollon. De samme personene sitter i begge de to styrene, og disse er:

Professor Gunn E. Birkelund, SV-fakultetet
Professor Nils D. Christophersen, MN-fakultetet
Fakultetsdirektør Benedicte Rustad, Jus
Informasjonssjef Trine Lind, Rikshospitalet-Radiumhospitalet
Avdelingsdirektør Else Lie, Norges forskningsråd

Emneord: Universitetspolitikk, Uniforum nett no, Apollon Av Trine Nickelsen
Publisert 14. feb. 2005 13:37 - Sist endret 10. des. 2008 15:43
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere