Samordna opptak fikk eNorge-prisen

Samordna opptak ble 25. november hedret med eNorge-prisen. Denne prisen er er ny av året og én av 15 priser som Den Norske Dataforening deler ut. Rosingprisene er norsk IT-bransjes svar på "Oscar-utdelingen". - Vi er litt overrasket, men veldig glade for at vi har vunnet, sier informasjonsansvarlig, Henrik Rødsæther, til Uniforum.

Samordna opptak har vunnet den gjeve Rosingstatuetten.

Samordna opptak (SO) er et serviceorgan for universiteter og høgskoler i deres opptak av studenter til høyere grunnutdanning. Den såkalte eNorge-prisen tildeles prosjekter, initiativ, virksomheter eller individer som bidrar til å plassere og markere eNorge i en internasjonal sammenheng.

- Høy standard

- Prisen tar vi som et signal på at nettsidene våre holder en høyt standard i forholdt til mye av det som skjer på nettet. At vi fikk denne utmerkeslen viser at tjenestene vi tilbyr er bra for bruklerne våre, nemlig søkere til høyere utdanning. Dette er ikke bare en oppmuntring for oss sentralt, men for alle lærestedene og for USIT som har utviklet internetverktøy, presiserer Rødsæther.

- God løsning for 90 000 brukere

I begrunnelsen fra juryen heter det: "Årets vinner av eNorgeprisen har jobbet i det stille i mange år uten særlig oppmerksomhet. Mens nett-tjenesten er utviklet over noen år i takt med endringer i flere aktuelle regelverk, har de sikret store besparelser, presis informasjon og bedre samordning for det offentlige. Ikke minst er det utviklet en god løsning for nesten 90.000 årlige brukere. Vinneren er et foregangseksempel for alle som vil løfte eNorge videre".

Gjennom ti år har SO koordinert opptaket til høyere grunnutdanninger ved alle universiteter, alle offentlige høgskoler og noen private høgskoler i Norge (til sammen 47 læresteder i 2003). I 2003 søkte rundt 89 000 personer gjennom SO, det er nesten alle søknader til høyere utdanning i Norge.

Emneord: Internettpris Av Trine Nickelsen
Publisert 25. nov. 2003 12:29 - Sist endret 10. des. 2008 15:46
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere