Rosings internettpris til matematikk.org

Det nasjonale nettstedet for matematikk, som blant andre UiO står bak, har vunnet Rosings internettpris i kategorien "informasjon".

Rosingstatuetten er vunnet av nettstedet matematikk.org

Juryen legger i sin begrunnelse vekt på at matematikk.org "... formidler informasjon om et vanskelig fag på en enkel og oppbyggende måte, og "ufarliggjør" et "skummelt" tema. Interaktiviteten brukes på en god måte gjennom bruk av spill, diplomer og oppgaver."

Bak nettstedet står foruten UiO, universitetene i Bergen og Tromsø, NTNU, Høgskolene i Agder og Oslo og Nasjonalt senter for matematikk i opplæringen.

- Gode artikler

Rosings internettpris: "informasjon" gis til det nettstedet som strukturerer og presenterer store informasjonsmengder på en lettfattelig og oversiktelig måte for brukerne. Det skal være enkelt å enten søke eller navigere seg frem til den informasjonen man er ute etter - uansett hvor i strukturen man er.

Nettstedet matematikk.org blir av juryen også berømmet for at det "har en klar målgruppeorientering som gjør det enkelt å velge hvor man skal gå gjennom de ulike inngangsportene. Det inneholder en rekke gode artikler skrevet i populærvitenskaplig form, noe som gjør innholdet tilgjengelig for menigmann."

Emneord: Internettpris
Publisert 25. nov. 2003 12:31 - Sist endret 10. des. 2008 15:46
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere