AKP dropper søksmål mot professor Bernt Hagtvet

Arbeidernes kommunistparti (AKP) trekker trusselen om å gå til rettssak mot professor Bernt Hagtvet, melder NTB. - AKP går ikke til rettssak. Men Hagtvet er ikke rakrygget nok til å beklage at han har spredd disse grove og usanne påstandene, uttaler AKP-leder Jorun Gulbrandsen i en pressemelding.

IKKE RETTSSAK: - Det er utmerket at AKP ikke går til sak, mener professor Bernt Hagtvet ved Institutt for statsvitenskap. (Arkivfoto)
Foto: Martin Toft

Det er et innlegg i Dagbladet 22. august som får AKP til å droppe trusselen om søksmål. I innlegget utdyper Bernt Hagtvet forholdet mellom våpentrening og partimedlemskap i AKP på 1970-tallet. Hagtvet sier han aldri har påstått at det fantes et partivedtak for annen våpentrening enn den man fikk gratis i forsvaret. Han avviser også at han noen gang har sagt at man måtte være villige til å drepe familie og venner for være medlem av AKP.

Professor Bernt Hagtvet sier til NTB at han er glad for at sommerens store samfunnsdebatt ikke ender i rettssalen.

- Det er utmerket at AKP ikke går til sak. Nå som forsøket på å avskjære debatten om folkemordet i Kambodsja er over, kan vi kanskje diskutere saken igjen, sier Hagtvet til NTB. Han reagerer kraftig på uttalelsene om at han ikke har beklaget "grove og usanne påstander", og mener at han kun snakket om våpentrening og voldsbruk i hypotetisk forstand.

Emneord: Idehistorie, Universitetspolitikk
Publisert 26. aug. 2003 09:40 - Sist endret 10. des. 2008 14:42
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere