Til jobb for egen maskin

Sykle, løpe, gå, svømme, sparke, hoppe, hinke, rulle ... Det spiller ingen rolle. Så lenge du lar bilen stå, trikk og buss seile sin egen sjø og isteden tar egen kropp fatt.

SPINNESIDEN OPPFORDRER: - Bruk sykkelen på jobb. Eller rulleskøytene. Eller bare beina, appellerer (f.v.) Tonje Krogstad Johnsen, Mai Lill Suhr og Astrid Jenssen.
Foto: Trine Nickelsen

Det dreier seg om den såkalte "Sykle til jobben"-aksjonen 2003. Aksjonen triller og trasker i vei i samfulle åtte uker, i år fra 5. mai til 30. juni. Det var rektor Arild Underdal som foretok den offisielle åpningen av aksjonen på Frederikkeplassen, da alle som ønsket det, fikk gratis sykkelservice.

Fra i fjor av ble denne årvisse fysiske utskeielsen ved UiO utvidet til også å omfatte dem som kommer seg på jobb - ikke bare på tohjulingen sin - men også ved andre ikke-motoriserte metoder. Også de som bruker kroppens krefter på deler av arbeidsveien, kan med god samvittighet registrere sin deltakelse.

- Vær sporty!!! Stå på, gå på, sykle i vei for Universitetet i Oslo, for miljøet i byen og ikke minst for egen helses skyld.

Denne milde, men bestemte oppfordringen kommer fra spinnesiden av Bedriftsidrettslagets styre, representert ved Mai-Lill Suhr (leder), Astrid Jenssen (sekretær) og Tonje Krogstad Johnsen (styremedlem). De er selv godt i gang med å sykle og gå til jobben, og påstår hardnakket at det er kjempedeilig.

Masse premier

- Ikke nok med fysiske og miljømessige gevinster ved å bli med; det skal deles ut premier hver uke. Vinnerne trekkes blant dem som har registrert seg. Da er det gode sjanser for å bli en t-skjorte, en sykkelhjelm eller endog en flott, splitter ny sykkel rikere, frister de tre damene.

Aksjonen, som går over hele landet, har 30-års jubileum i år. Den eies og drives av Norges mosjons- og bedriftsidrettsforbund. Universitetet i Oslo har vært med i mange år. I fjor var deltakelsen og registreringsiveren upåklagelig her på bruket, ifølge aksjonsledelsen, med 655 personer syklende/gående til jobb i 14 811 dager. Så gjenstår det å se om rekorden slås i år.

Registrer deg på nett!

På nettsidene med adresse: kan du registrere de dagene du kommer deg på jobb gående, syklende, rullende. Her kan du finne kontaktpersoner ved de ulike enhetene, få oversikt over premier og vinnere og finne lenker til de nasjonale "Sykle til jobben"-sidene.
- Ikke alle enheter har sykkelkontakter, men det er bare å registrere seg likevel, forteller aksjonsledelsen.

PS!!!

Årets sykkeltur fra Stryken blir onsdag 18. juni.
Følg med på nettsiden:
http://foreninger.uio.no/bil/sykkel.

Emneord: Sykkel Av Trine Nickelsen
Publisert 2. mai 2003 12:54 - Sist endret 10. des. 2008 15:57
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere