Skrift og tale i fem tusen år

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 4 1999


GODT TEMA: Gjennom mange ulike arrangementer får vi virkelig vist bredden i fag og forskning ved HF-fakultetet, sier koordinator Tor Ivar Østmoe.

Humanioradagene 1999:

Har du lyst til å oppleve Goethes Faust, lære å skrive runer eller møte den berømte franske filosofen Jacques Derrida? Alt dette og mye mer kan du få med deg når Humanioradagene går av stabelen fra 18. til 21. mars.

Av Trine Nickelsen

Tale og skrift i fem tusen år. Det er tema for Humanioradagene som i år arrangeres for 17.gang.
- Det er et godt tema som virkelig viser bredden i fag og forskning ved Det historisk-filosofiske fakultet. Vi vil formidle noe av alt det morsomme vi holder på med her hos oss, sier Tor Ivar Østmoe. Han er koordinator for årets arrangement.

Tale og skrift

Hva skjer i skjæringspunktet mellom tale og skrift, muntlighet og skriftelighet? Gjennom Humanioradagenes rikholdige program, ønsker arrangørene å gi noen svar på spørsmål som: Hvordan oppstod skriften? Hvordan er folkelige tradisjoner blitt nedtegnet? Og hvordan vever datateknologi skrift og tale sammen?

Ta med svigermor og nabo’n

Sett av noen timer i løpet av de fire dagene arrangementet varer og ta med barna dine, svigermor og naboen på Humanioradagene. Det koster ingenting! Dere kan velge mellom tretti ulike foredrag, åtte filmer, debatter og teaterframføringer, eventyrfortellinger og barneverksted. Legg turen til Universitetets gamle festsal, Det Norske Teatret, Filmens hus eller til Folkemuseet på Bygdøy.

Stor interesse

- Det er kjempegøy å være koordinator for dette arrangementet, sier Tor Ivar Østbye.
- Min jobb har blant annet bestått i å finne samarbeidspartnere utenfor universitetet, jobbe med foredragstitler og sette opp program. Jeg har fått god hjelp fra mange instanser på universitetet. Dette er jo en årviss begivenhet og jeg opplever at arrangementet er godt kjent blant folk, både på og utenfor universitetet. Mange bedrifter og institusjoner ønsker å være med. Det er en takknemlig jobb å arrangere Humanioradagene, understreker Østbye.
- I fjor var det svært god oppslutning om arrangementene. Vi håper på minst like stor interesse i år.


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 4 1999

Publisert 11. mars 1999 15:30 - Sist endra 1. sep. 2014 13:47
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere