En kilde med kvinneforskning

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 4 1999


FORSKNINGSKILDE: - Kilden skal bli det nye verktøyet for folk som vil vite mer om kvinne- og kjønnsforskning, sier kildeleder Nina Kristiansen til venstre. Her sitter hun sammen med førstekonsulent Anka Ødegaardshaugen.

Med et enkelt klikk er Kilden herved åpnet. Det røde båndet, som kunne vært klippet over, er i stedet erstattet av en datamus, som klikker oss inn på www. nettkilden.no over storskjerm.

Av Ida Myhre-Nielsen (tekst og foto)

Forskere og interesserte innen kvinne- og kjønnsforskning har nettopp blitt tildelt et senter og forum, som vil linke vei i jungelen av relevant informasjon på Internett. Tirsdag 2. mars ble Kilden offisielt, pent og pyntelig åpnet i Forskningsrådet på St. Hanshaugen. Kilden er et nytt og fremtidsrettet informasjonssenter for kvinne- og kjønnsforskning, som først og fremst vil operere på nettet. I mai eller juni befinner de ansatte seg forhåpentligvis i nye lokaler i Grensen 5-7. Da åpner nettstedet også for publikum.

- Kilden vil hovedsakelig være et forum for forskere, et sted hvor de kan komme i kontakt og bruke hverandres ressurser, forklarer leder av Kilden, Nina Kristiansen.
- Vi vil jobbe for å være oppdatert, slik at vi kan være en kilde til videre vekst innen kvinne- og kjønnsforskning.

Kilden er et forskningsverktøy. I tillegg vil det være et sted å hente informasjon for de som ikke er en del av det interne forskermiljøet. Mediafolk, politikere og allment interesserte får med Kilden en gratis mulighet til å orientere seg innenfor aktuell forskning. Nettadressen er: http://kilden.ravn.no/


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 4 1999

Publisert 24. mars 1999 11:25 - Sist endra 1. sep. 2014 13:47
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere