Derfor endres lønnsdatoen til UiO-ansatte

Et nytt lønns- og personalsystem, med egen app, trer i kraft fra mandag. – Vær tålmodige i starten, oppfordrer universitetsdirektøren.

Mann som sitter i samtale med noen

ENKLERE: Det nye systemet vil være mer brukervennlig og ha forbedret datasikkerhet, forteller universitetsdirektør Arne Benjaminsen

Foto: Ola Gamst Sæther

Mandag 3. mai trer UiOs nye lønns- og personalsystem i kraft for alle ansatte.

Den nye appen «DFØ» (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring) er blant nyhetene ansatte snart kan ta i bruk, hvor man blant annet kan registrere timer og reiseregninger, og søke om ferie. Uniforum har tatt en prat med universitetsdirektør Arne Benjaminsen for å høre litt mer om bakgrunnen for skiftet, samt hvordan overgangen til et helt nytt system vil bli.

– Hovedårsaken til at denne endringen kommer, er en beslutning tatt av Kunnskapsdepartementet, som for en tid tilbake bestemte at de fire store universitetene alle skulle ta i bruk det samme systemet, forteller Benjaminsen.

UiO har utsatt implementeringen, som etter planen skulle ha funnet sted i januar, men nå er altså tiden inne.

Ny dato for utbetaling av lønn

En av de merkbare endringene som kommer som følge av den nye løsninga, er at lønn nå vil utbetales på den 12. dagen i måneden istedenfor den 15, slik det har vært fram til nå. Det er fordi dette er direktoratets standard.

Utover det håper direktøren på en så smidig overgang som mulig for det store flertallet av de ansatte.

– De aller fleste skal forhåpentlig ikke merke noen stor forskjell, sier han, og fortsetter:

– De som først og fremst vil merke en forskjell er de som har ansvar for økonomioppfølging av ansatte. UiO er en av de største statsinstitusjonene i landet, og har et stort regnskap, og skal betale ut lønn til mange tusen ansatte.

Ber om tålmodighet

Benjaminsen har et klart ønske fra de ansatte når det nye systemet kommer på plass fra mandag:

– Det er viktig at vi alle har litt tålmodighet nå i starten. Når man gjør slike endringer er det alltid slik at det vil være nye og uvante ting, og noen ting vil kanskje ikke fungere helt som det skal, og kan ta tid for å komme i orden. Men det er viktig å huske på at det er mange mennesker som har stått voldsomt på for å få dette på plass, blant annet ansatte som har jobbet gjennom påsken, forklarer han.

Da universitetet tidligere i år lanserte sine nye nettsider, kom det kritikk fra flere ansatte, samtidig som noen også ga ros til den nye, mer stilrene designen. Benjaminsen ber nå folk om å være obs på at det faktisk er andre ansatte som står bak både nettsidene og det nye lønns- og personalsystemet, og som kanskje ikke synes det er så kjekt å bli utskjelt for arbeidet sitt. Han lover samtidig at det nye systemet vil vise seg å være en forbedring med tiden.

– Det kan oppleves litt ille når enkeltansatte blir utsatt for sterk kritikk etter at enkelte ting oppleves som uheldig med den nye løsninga. Vi må vise honnør til de som har jobba med dette, og være litt overbærende hvis ikke alt fungerer helt perfekt fra dag én. Dette blir et stort løft – et bedre system med bedre løsninger for de ansatte, sier han, og bedyrer at ingen data vil gå tapt i overgangen.

Det vil si at dersom man har feriedager til gode eller andre ting som er registrert i det nåværende systemet, skal dette naturligvis bli overført til det nye. Det samme gjelder tilbakebetaling av utlegg, fleksi- og overtid og det som ellers måtte være. Skulle det likevel bli kluss med noe av dette, kan man ta kontakt med sin nærmeste leder, og det vil bli rydda opp i, forklarer han.

Alle ansatte har mulighet til å få opplæring i det nye systemet gjennom et webinar som går daglig 3-5 mai. Du kan lese mer om overgangen her.

Emneord: Lønn, Personalbehandling Av Knut Anders Finnset
Publisert 29. apr. 2021 11:01 - Sist endra 29. apr. 2021 11:01
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere