Eva Joly blir Arne Næss-professor ved Senter for utvikling og miljø

Korrupsjonsjegeren og politikeren Eva Joly får engasjementet som Arne Næss-professor på Senter for utvikling og miljø  ved UiO fra høsten 2019. 

FÅR GJESTEPROFESSORAT: Eva Joly skal være gjesteprofessor og sitte i Arne Næss Chair ved Senter for utvikling og miljø fra høsten. 

Foto: Wikimedia Commons

Norskfødte Eva Joly er mest kjent som den franske forhørsdommeren som fikk flere av de mektigste personene i fransk næringsliv bak lås og slå etter at det ble avslørt utstrakt bruk av korrupsjon og bestikkelser. Senere ble hun representant i EU-parlamentet i Strasbourg for Partiet De Grønne. 

I september i år og i april neste år kommer hun til å oppholde seg ved Senter for utvikling og miljø ved Universitetet i Oslo etter å ha blitt tilbudt engasjementet som Arne Næss-professor eller Arne Næss Chair. Det melder Senter for utvikling og miljø på sine nettsider 22. mai.  Der går det fram at Eva Joly under oppholdet som gjesteprofessor på SUM skal sette fokus på rollen mektige selskaper spiller i å øke fattigdom, sosial ulikhet og miljøødeleggelser.

En av de første oppgavene hennes blir å holde hovedtalen under Arne Næss Symposium.  Det skjer den 18. september. Eva Joly begynner i engasjementet i 1. september 2019 og skal være ved UiO i hele september 2019 og i hele april 2020.  

• Les mer om tidlige gjesteprofessorer i Arne Næss Chair: 

– Nestekjærleik er meir menneskeleg enn egoisme

Skuldar Statoil bor brotsverk mot naturen

– Vi er i krig med naturen - og på den tapende siden

 

 

Emneord: SUM, Miljø, Klima, Internasjonalisering Av Martin Toft
Publisert 23. mai 2019 00:33 - Sist endra 23. mai 2019 09:32
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere