KRONIKK: Sigurd Allern mener Facebook bør deles opp i uavhengige enheter

Facebook bør dele skjebne med Standard Oil Company  som i 1911 ble oppløst i en lang rekke uavhengige enheter. Det mener Uniforum-skribent Sigurd Allern.

FACEBOOK: Sigurd Allern mener Facebook bør få samme skjebne som Standard Oil Company i 1911. Det ble oppløst i en lang rekke uavhengige selskaper.

Foto: Ola Sæther

Mandag 18. februar la en av komiteene  i det britiske Underhuset – Digital, Culture, Media and Sport Committee – fram sin sluttrapport om emnet ’Desinformasjon og falske nyheter’. Professsor emeritus Sigurd Allern har i en kronikk i Uniforum sett nærmere på rapporten som er kritisk til makten de store teknologiselskapene med Facebook i spissen har fått. 

– Det viktigste maktproblemet er imidlertid underhuskomiteen knapt nok innom i sin kritiske rapport. Det handler ganske enkelt om at teknologiselskapene for lengst har fått vokse seg altfor store, de utøver en makt som er vanskelig å tøyle. Standard Oil Company ble i 1911 dømt etter anti-trustlovgivningen og oppløst i en lang rekke uavhengige enheter. Det bør også bli Facebooks skjebne, skriver Sigurd Allern i kronikken: Britiske parlamentarikere: Facebook oppfører seg som ’digitale gangstere’

Publisert 19. feb. 2019 13:21 - Sist endra 19. feb. 2019 13:21
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere