Disse Uniforum-sakene engasjerte mest i vår

Rektorvalg og styrevalg har vært viktig i vår. Uniforum er også en del av det større ordskiftet, og en diskusjon om ytringsfrihet ble blant vårens viktigste saker, sammen med NRK-serien Skam og en endring i reglene for husdyrhold.

1. – Det er viktig å diskutere substansen i det Braanen Sterri sier

– Det Aksel Braanen Sterri sier om Downs syndrom, er så grunnleggende problematisk at det blir en avsporing å snakke om ytringsfrihet, argumenterer professor Jan Grue.

(april)

2. Skam blir UiO-fag

Til høsten tilbyr medievitenskap et emne om digital-TV, med NRK-hitten Skam som case.

(mars)

3. Svein Stølen vant rektorvalget

Universitetet i Oslos neste rektor heter Svein Stølen. Det er nettopp kunngjort på UiOs valgvake.

(april)

4. Debatt: Akademikerne i lynsjemobben

DEBATTINNLEGG: "I det siste har flere etterlyst at flere universitetsansatte kommer på banen for å diskutere Sterris synspunkter i debatten. Herrene Grue og Horns utspill er av såpass lav faglig og etisk kvalitet at vi nå bør tenke oss om to ganger før vi ønsker oss mer av dette", skriver seniorforsker Tore Wig.

(mai)

5. Her er de nye medlemmene i universitetsstyret

Valgstyret på UiO har nettopp kunngjort resultatet av valget til universitetsstyret. Blant de nye medlemmene er tidligere vara, professor Erling Sandmo.

(juni)

6. Medlemmer i Akademikerne kan sitte igjen med null i lønnsøkning

Alle UiO-ansatte unntatt Akademikernes medlemmer har fått et lite lønnstillegg denne våren. Hovedtillitsvalgt Tina Næss oppfordrer medlemmene til å ta en aktiv rolle i egen lønnsutvikling.

(juni)

7. Zoolog tror denne kan bli et populært kjæledyr

19 reptiler blir tillatt å holde som kjæledyr fra august i år. Zoolog Petter Bøckman ved UiO tror skjeggagam, leopardgekko og melkesnok kan bli de mest folkekjære. 

(mai)

8. Her er UiOs best og dårligst betalte professorer

SV-professor Bård Harstad tjener dobbelt så mye som UiOs to dårligst betalte professorer. Hvordan kan forskjellen være så stor?

(juni)

9. Jussprofessor Hans Petter Graver stiller som rektorkandidat ved UiO

Jussprofessor Hans Petter Graver stiller som rektorkandidat ved UiO.Det stadfestar han overfor Uniforum. Han får med seg professor i molekylærbiologi, Inger Sandlie som prorektorkandidat og medisinprofessor Jan Frich som viserektorkandidat.

(januar)


10. UiO avslutter Latin-Amerikastudier

Til høsten blir det ikke opptak til UiOs 25 studieplasser i Latin-Amerikastudier. – En stille og byråkratisk nedleggelse, frykter Vilde Haugsnes i Latin-Amerikagruppene.

(februar)

 

Av Julia Loge | julia.loge@uniforum.uio.no
Publisert 3. juli 2017 10:47 - Sist endra 3. juli 2017 10:51
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere