Gøteborgs universitet trekker ønsket om Ottersen som rektor

Gøteborgs universitet vil ikke lenger ha Ottersen som ny rektor. Årsaken er at han fortsatt er med i løpet om å bli rektor ved Karolinska Institutet, ifølge en pressemelding

Ole Petter Ottersen, rektor ved Universitetet i Oslo, sa i et brev til universitetsstyret søndag at han ikke lenger er interessert i stillingen som rektor, fordi han er involvert i rekrutteringsprosessen ved Karolinska Institutet.

På et ekstraordinært styremøte i dag besluttet styret å trekke forslaget de har sendt til den svenske regjeringen om Ole Petter Ottersen som ny rektor ved Universitetet i Gøteborg. Årsaken er at det kom fram at Ottersen fortsatt deltar i rektorrekruttering på Karolinska Institutet.

Ole Petter Ottersen, rektor ved Universitetet i Oslo, sa i et brev til universitetsstyret søndag at han ikke lenger er interessert i stillingen som rektor, fordi han er involvert i rekrutteringsprosessen ved Karolinska Institutet.

To prosesser samtidig

– Jeg kan bekrefte at jeg ikke lenger er kandidat i Gøteborg. Samtidig må jeg understreke at jeg har vært åpen på at jeg har vært i samtaler med to universiteter - noe som også har vært kjent i presse og media, sier Ottersen til Uniforum.

På mandagens ekstraordinære styremøte ble situasjonen drøftet. Et enstemmig styre besluttet å trekke forslaget til regjeringen om å oppnevne Ottersen.

Styreleder Cecilia Schelin Seidegård fikk i oppdrag å spørre den andre kandidaten, Eva Wiberg, prorektor ved Lunds Universitet, om hun fortsatt er aktuell.

– Styret hadde to meget sterke kandidater. Hadde vi visst at en av dem var fortsatt aktiv i annen rekrutteringsprosess hadde avgjørelsen vært annerledes, sier Cecilia Schelin Seidegård.

– GU er et godt og spennende universitet med stort potensial for å bli enda bedre. Jeg ønsker GU lykke til videre og er overbevist om at de finner en utmerket kandidat, sier Ottersen.

Må forstå svensk

Karolinska institutt kan ikke si noe om når de kommer til å konkludere om hvem de vil ha som rektor. I morgen skal styret møtes og da kommer de til å endre den opprinnelige kravprofilen, slik at aktuelle kandidater må ha personlige forutsetninger for å lede forandringene Karolinska står overfor, og god skriftlig og muntlig forståelse for svensk og engelsk. 

Det utelukker ikke andre skandinavisktalende, presiserer KI til Uniforum.

Emneord: rektor, Ottersen Av Martin Toft, Julia Loge
Publisert 30. jan. 2017 12:04 - Sist endra 30. jan. 2017 16:35
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere