55 nye studieplassar i IKT til UiO

Universitetet i Oslo får 55 ekstra studieplasser i IKT og fire ekstra rekrutteringsstillinger etter budsjettforliket mellom regjeringen og støttepartiene KrF og Venstre. I hele landet blir det 500 nye studieplasser i IKT og 50 ekstra rekrutteringsstillinger.

DELER UT NYE STUDIEPLASSER: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen kan etter budsjettforliket dele ut 500 nye studieplasser i IKT og 50 nye rekrutteringsstillinger.

Foto: Ola Sæther

Kunnskapsdepartementet tildeler midler til å opprette 500 nye studieplasser til IKT-utdanninger ved høyskoler og universiteter etter budsjettforliket mellom regjeringspartiene og samarbeidspartiene KrF og Venstre.

– Det er viktig at vi opprettholder vår status som kunnskapssamfunn. Da er det helt vesentlig at vi henger med på den digitale utviklingen. Derfor setter vi av midler til 500 nye studieplasser innenfor IKT, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding.

Det er behov for studieplasser i IKT i hele landet. Studieplassene er derfor fordelt til mange av institusjonene.

50 nye rekrutteringsstillinger

I budsjettforliket mellom regjeringen og samarbeidspartiene ble det også satt av midler til 50 nye rekrutteringsstillinger, altså stipendiat- og postdoktorstillinger.

– Vi satser på nye rekrutteringsstillinger fordi vi mener det er viktig å støtte personer som er tidlig i den akademiske karrieren. Forskning er ett av satsingsområdene til regjeringen, sier Røe Isaksen.

Fra før, i forbindelse med regjeringens budsjettforslag, er det fordelt 120 stillinger der 80 av dem er til universiteter og høyskoler.

Mer å fordele

Stortinget har også vedtatt at det skal fordeles ytterligere 150 millioner kroner i 2017 til ny femårig lærerutdanning. Totalt blir det da satt av 252 millioner kroner i 2017 for å få på plass den nye 5-årige masterutdanningen for lærere.

– Vi vil skape en skole hvor elevene lærer mer. Lærerne er nøkkelen for å få det til. Derfor er en av regjeringens viktigste satsinger å få på plass en ny lærerutdanning, understreker statsråden.

De 150 millionene er ennå ikke fordelt, men skal bidra til god etablering og økt kvalitet i de nye femårige grunnskolelærerutdanningene.

Det skal også fordeles 75 millioner kroner til oppgradering av universitetsbygg.

Det er dessuten vedtatt å videreføre 150 millioner kroner til universiteter og høyskoler til samarbeid, arbeidsdeling, konsentrasjon og sammenslåing (SAKS), skriver Kunnskapsdepartementet i en pressemelding.

Emneord: Universitetspolitikk, Forskningspolitikk
Publisert 21. des. 2016 15:56 - Sist endra 21. des. 2016 16:37
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere