Jahreprisene skal deles ut annethvert år fra 2017

Vinneren av Anders Jahres store medisinske pris skal fortsatt få 1 million kroner. Men nå vil forskergruppen til prisvinneren få 1 million kroner i tillegg, har styret for Anders Jahres fond bestemt.

Styret i Anders Jahres fond øker prisbeløpet til 2 millioner norske kroner. Prisvinneren vil motta 1 million kroner, mens 1 million vil gå til forskning i prisvinnerens forskningsgruppe. Anders Jahres pris til yngre forskere heves til 500 000 kroner.  

— Vi ønsker å styrke den medisinske forskningen i Norden og å gjøre forskningen mer synlig. Det gjør vi ved å heve prisbeløpet. For å få til dette med dagens rentenivå har vi valgt å dele ut prisen hvert annet år, sier leder for fondsstyret og rektor ved Universitetet i Oslo, Ole Petter Ottersen i en pressemelding.

Vedtaket gjelder fra og med 2016. Den nye prisen deles derfor ut først i 2017. Nominasjon til prisen i 2017 lyses ut senere i år. Utdelingskomiteen ledes av professor ved UiO, Harald Stenmark.

Anders Jahres medisinske priser belønner fremragende forskning innen basal og klinisk medisin i de nordiske landene Jahreprisene deles ut av Universitetet i Oslo. Anders Jahres medisinske pris ble første gang utdelt i 1960.

Publisert 13. jan. 2016 11:31 - Sist endra 13. jan. 2016 11:31
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere