Velferdsprisvinneren Unikor. En flerstemt gledespreder.

Vinneren av årets velferdspris samler ansatte fra hele universitetet.

KORET FOR DE ANSATTE: Unikor har over femti aktive sangere. Julekonserten i Georg Sverdrups hus i desember er blitt en fast tradisjon.

Foto: Ola Sæther

Rundt 500 personer er møtt opp for å høre Unikor, universitetets eget sangkor og vinner av universitetets velferdspris for 2015, synge julen inn i vestibylen i Georg Sverdrups hus.

Først på programmet står en serie nordiske julesanger, etterfulgt av Hugo Distlers juleoratorium «Die Weihnachtsgeschichte» fra 1930– tallet og et par moderne, amerikanske julesanger, før det hele avsluttes med allsang. Alt under kyndig ledelse av dirigent Tor Tveite.

ØNSKER SEG FLERE MEDSANGERE: – Alle som kan synge rent, er velkomne, understreker Silvio Bär og korleder Merethe Bremer.

Gledesspreder på tvers

– Vinneren av årets velferdspris sprer glede og entusiasme som styrker arbeidsgleden og fellesskapet også utenfor egne rekker, konstaterte universitetsdirektøren under utdelingen av prisen i Universitetets Aula.

Juryen understreket i sin begrunnelse også Unikors funksjon som felles møteplass for alle universitetets ansatte.

– Vi har sangere fra de fleste fakultetene, fra sentraladministrasjonen og fra flere andre enheter. At vi er satt sammen på tvers av fakulteter og yrkesgrupper er en av styrkene våre, sier korets leder Merethe Bremer, som selv er seniorrådgiver og gruppeleder i forskningsadministrasjonen på Det medisinske fakultet.

Det er åttende gang hun er med og synger julen inn til glede for universitetets ansatte og studenter i desember.

– Det har vi gjort helt siden vi startet opp høsten 2008, sier hun. «Kor på tvers» var navnet den gang, et navn som ble endret til Unikor, da koret ble formelt stiftet i februar januar 2009.  

Sommerkonserten i juni er også en tradisjon, ifølge Bremer. De siste årene har koret også vært et fast innslag på masterkreeringene ved Institutt for Informatikk, i tillegg til de mer sporadiske formelle og uformelle arrangementene som koret er med på å kaste glans over.

– Vi stiller opp så sant vi har tid og mulighet, sier Bremer.

– Vi er hele tiden blitt bedre, hevder hun.

– Vår kunstneriske leder Tor Tveite pirker og terper og er opptatt av både klang, rytme og tekst. Uttalen skal være korrekt uansett hvilket språk vi synger på.

To ganger i året har koret et seminar, gjerne med sangpedagog. I år har koret dessuten deltatt på sin første korfestival, på Bornholm i Danmark.

– Den reisen snekret oss enda bedre sammen både musikalsk og sosialt.

Universitetets velferdspris

Velferdsprisen gis til en gruppe ansatte, et fagmiljø eller en enkeltperson som har utmerket seg ved å styrke arbeidsgleden og fellesskapet ved Universitetet i Oslo.

Vinneren utpekes av Kultur- og velferdsutvalget.

Prisen deles ut under adventskonserten i Universitetets aula.

Overrasket over nivået

Merethe Bremer har vært styreleder i koret helt siden starten. Sveitsiske Silvio Bär har litt kortere fartstid. Han begynte å synge i Unikor på nyåret i 2015, et knapt halvt år etter at han ble ansatt som førsteamanuensis i klassiske språk.  

Første gangen han hørte Unikor synge var på universitetets adventskonsert i 2014.

– Jeg ble positivt overrasket over det høye nivået, sier Bär, som har mange års erfaring som korsanger.

Som nyansatt i et nytt land setter Bär også pris på det sosiale samværet.

– Vi øver et par timer hver onsdag, og har alltid en pause hvor vi spiser kake og hygger oss. Gjennom koret har jeg blitt kjent med mange mennesker jeg ellers ikke ville ha blitt kjent med, sier han.

 

 

Publisert 19. des. 2015 05:00 - Sist endra 26. jan. 2016 16:09

Hipp hurra for Unikor! Gratulerer med prisen!

ingerann@uio.no - 21. des. 2015 09:02
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere