Fem nye år for senter for fremragende utdanning

Forskingssenteret ProTed på Det utdanningsvitenskapelige fakultet får holde frem som senter for fremragende utdanning i fem år til. Det bestemte NOKUT torsdag 29. oktober.

Flåtestad skole i Oppegård kommune er en av universitetsskolene som samarbeider med senteret for fremragende utdanning (ProTed) ved Det utdanningsviteskapelige fakultet på UiO.

Foto: Ola Sæther

– Vi tar sikte på å bli Norges fremste miljø for kunnskap om og utøvelse av fremragende lærerutdanning, sier senterets leder, professor Andreas Lund i en kommentar på nettsidene til Institutt for lærerutdanning og skoleforskning. Dette skjer i krysningen mellom innovasjon og faglig og profesjonell ekspertise og i et tett samspill med universitetsskolene.

ProTed står for Centre for Professional Learning in Teacher Education, og er et samarbeid mellom Universitetet i Oslo og Universitetet i Tromsø. Senteret har hatt SFU-status siden 2011, og senterstatusen varer nå til 2021. 

.Styreleder i ProTed, prorektor Ragnhild Hennum (UiO) er glad for NOKUTs vedtak.

– Det nære samarbeidet med universitetsskolene ser ut til å være en av nøklene til å utvikle en fremtidsrettet lærerutdanning, som evalueringskomiteen understreker i sin innstilling der de kaller dem for juvelen i kronen. Men ProTeds arbeid med digitale læringsomgivelser og utvikling av nye arbeidsmåter i fagundervisningen kan også gi viktige bidrag til utviklingen av andre utdanningsfelt enn lærerutdanningene, sier hun.

Emneord: Det utdanningsvitenskapelige fakultet, Forskning, Forskningspolitikk
Publisert 30. okt. 2015 12:39
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere