UiO og HiOA diskuterer arbeidsdeling

Rektorene Curt Rice og Ole Petter Ottersen oppretter en arbeidsgruppe som skal se på arbeidsdelingen mellom Høgskolen i Oslo og Akershus og Universitetet i Oslo.

ARBEIDSDELING: Rektorene Curt Rice og Ole Petter Ottersen ønsker å se på arbeidsdelingen mellom Høgskolen i Oslo og Akershus og Universitetet i Oslo.

Foto: Skjalg Bøhmer Vold i Khrono

De to rektorene møttes på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) mandag. Der sto framtidig samarbeid på agendaen.

Ole Petter Ottersen opplyser til Khrono at de bestemte å nedsette en arbeidsgruppe som skal se på arbeidsdelingen mellom Universitetet i Oslo (UiO) og HiOA. De to rektorene diskuterte også hvordan «Kunnskapsbyen Oslo» kan settes tydeligere på kartet.

— Ja, vi hadde et godt møte med HiOA-ledelsen, der vi diskuterte fremtidig samarbeid, sier Ottersen i en epost.

Bedre for utenlandske studenter

Han sier at et konkret eksempel på samarbeid kan være at de to institusjonene sammen med Oslo by bør se på hvordan de kan legge bedre til rette for mottak av studenter og forskere fra utlandet slik at de raskere og smidigere enn før finner seg til rette i by og institusjon.

Rice kommenterer ikke ennå

HiOA-rektor Curt Rice ønsker, i motsetning til UiO-rektoren, ikke å kommentere arbeidsgruppen og arbeidet som skal foregå der ennå. Det opplyser han via høgskolens kommunikasjonsrådgiver Andreas Blaauw Hval.

— I møtet med UiO-rektoren mandag, avtalte UiO og HiOA at man i fellesskap skal utarbeide et mandat for arbeidsgrupppa, i tråd med det som står i strukturmeldinga. Og så vil man nedsette arbeidsgruppa så snart som mulig, skriver Blaauw Hval i en epost.

I strukturmeldingen vises det til at Høgskolen i Oslo og Akershus og Universitetet i Oslo til dels har overlappende fagporteføljer. I innspillet til meldingen foreslo institusjonene å etablere en slik arbeidsgruppe, som kunne se på arbeidsfordelingen mellom dem. Dette ser Kunnskapsdepartementet svært positivt på, ifølge meldingen.

Samarbeider allerede

Fra før samarbeider UiO og HiOA på en del områder, for eksempel kan bachelorstudenter i økonomi og administrasjon på HiOA ta en profil i samfunnsøkonomi der de tar et semester ved UiO. Lærerutdanningen ved HiOA er dessuten i samtaler med lektorprogrammet på UiO om tettere samarbeid.

Forut for strukturmeldingen som regjeringen la fram ifjor vår, diskuterte den daværende HiOA-ledelsen en fusjon mellom HiOA og UiO til «Universitetet i Oslo og Akershus», men dette ble forkastet som innspill til meldingen etter at HiOA møtte en kald skulder hos UiO. Istedet ble HiOAs innspill at høgskolen ønsket å fortsette alene.

Les også:

Kunnskapsbyen

Da Ole Petter Ottersen talte for de ansatte under årets studiestart på HiOA, inviterte han til nærmere samarbeid og lanserte samtidig idéen om felles studiestart for de to institusjonene.

Etter møtet med HiOA-ledelsen mandag sier Ottersen at HiOA og UiO sammen kan markere Oslo som både «kunnskapsby» og «studentby».

Les også: Vil ha egen bymelding om studenter i Oslo

— UiO har bestemt at 2016 skal være «lærings- og arbeidsmiljøåret». Her har vi nok en gylden anledning for et tettere samarbeid mellom HiOA og UiO - to av de tre største høyere utdanningsinstitusjonene i Norge, sier han.

— Vellykket internasjonalisering er en viktig vei til suksess både for by og akademia.  Her har HiOA og UiO felles sak, sier han.

Emneord: Lektorutdanning, Universitetssamarbeid, Undervisning Av Hege Larsen i Khrono
Publisert 11. sep. 2015 05:00
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere