Stjerneklare historier om verdensrommet

«Drømmen om verdensrommet bør snarest vekkes til live», skriver en av forfatterne bak boka Stjerneklart. I dag ble boka lansert med stor ståhei til rockerytmer fra Aslag Guttormsgaard i Black Debbath.

HÅNDFAST RESULTAT: Fire av redaktørene bak boka "Stjerneklart". F.v. Henrik H. Svensen, Jostein Riiser Kristiansen, Anna Kathinka Dalland Evans og  Marianne Moen.

Foto: Yngve Vogt/Apollon

Boka "Stjerneklart" er en antologi over norske tekster om verdensrommet. I tillegg er det kommet med sju nye tekster. Realfagsbiblioteket på Blindern var stedet hvor boken ble lansert tirsdag 22. september. 

Antologien "Stjeneklart" favner vidt: Hva var før Big Bang? Kommer livet på jorda fra andre planeter? En kvasar lyser mer enn tusen milliarder soler, men hva er en kvasar? Og hvorfor kan vi se den samme kvasaren seks forskjellige steder på himmelen?

Redaktører for boka er Jostein Riiser Kristiansen, Henrik H Svensen, Marianne Moen og Anna Kathinka Dalland Evans. De har bakgrunn fra presse og forskning. Rocketeksten som ble framført, var "Rydd rommet" med Aslag Guttomsgaard. Så vidt arrangørene vet er det den første og eneste norske rocketeksten som handler om romsøppel.

Emneord: Astronomi, Realfag Av Martin Toft
Publisert 22. sep. 2015 16:05
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere