Tore Slatta skal administrere fagforfatterne

Medieprofessor Tore Slaatta (57) er ansatt som ny generalsekretær i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening. Han tiltrer jobben etter årsskiftet.

BLIR GENERALSEKRETÆR: Medieprofessor Tore Slaatta er ansatt som ny generalsekretær i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening. (Arkivfoto)

Foto: Ola Sæther

Tore Slaatta har som professor ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo blant annet dokumentert virkningene av boklov i Europa, og har med flere

forskningsprosjekter jobbet med litteratursosiologiske undersøkelser av bok og makt i Norge.

Fakta om NFF:

- Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF) forhandler rettigheter og vederlag for forfattere og oversettere av sakprosa i Norge, arbeider for ytringsfrihet og demokrati og formidler sakprosa til et bredt publikum gjennom blant annet en sakprosafestival i Oslo og Bergen.

- Gjennom det faglitterære fond, som forvalter vederlagsmidler innhentet gjennom kopi- og bibliotekvederlagsordningene, fordeles det nærmere 70 millioner kroner i stipender til forfattere og oversettere. Det er fordelt nærmere en milliard kroner i stipendmidler siden foreningen startet opp. Cirka 6000 nye bøker er skrevet med stipendmidler fordelt gjennom fondet.

-  Foreningen ble opprettet i 1978.

– Betingelsene for å skrive og oversette sakprosa og kunnskapslitteratur i vårt lille land endres nesten fra dag til dag. Og det å få innvirkning på hvordan disse betingelsene formes, blir en spennende og viktig oppgave. Her holder det ikke å bare tenke nasjonalt, på det som foregår i Norge. Det må arbeides med et europeisk og internasjonalt perspektiv in mente, sier Tore Slaatta i en pressemelding fra Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.

5500 medlemmer

Foreningen er Norges største i sitt slag og har 5500 medlemmer over hele landet som skriver og oversetter sakprosa, og en administrasjon på 10 ansatte. Den nye generalsekretæren tar over etter Trond Andreassen.

– Vi er svært glade for å ha ansatt Tore Slaatta i denne sentrale stillingen i norsk bokbransje. Han har en stor faglig kompetanse om norsk og internasjonal litteraturpolitikk, og dessuten et sterkt engasjement når det gjelder å sikre forfattere best mulig rammevilkår. Jeg ser fram til å samarbeide med ham om dette, sier styreleder i NFF, og forfatter, kommentator og journalist Marta Breen.

Trond Andreassen (f. 1951) har vært ansatt som generalsekretær i NFF siden 1986  og slutter som generalsekretær 30 år etter at han først gikk inn i stillingen, og går deretter over i stillingen som internasjonal sekretær i NFF fra årsskiftet, g¨r det fra, av pressemeldingen fra foreningen.

 

 

 

Emneord: Arbeidsforhold, Forskningsformidling
Publisert 2. juni 2015 09:59 - Sist endret 2. juni 2015 10:10
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere