Ektepar deler UiOs forskningspris

Ekteparet Kristine Beate Walhovd og Anders Martin Fjeld på Psykologisk institutt er tildelt UiOs forskningspris for 2015 for forskningen på livsløpsendringer i hjerne og kognisjon.

FÅR UIOS FORSKNINGSPRIS: Ekteparet og psykologiprofessorene Kristine Beate Walhovd og Anders Martin Fjeld deler UiOs forskningspris for 2015. (Arkivfoto)

Foto: Ola Sæther

Psykologiprofessorene Anders Martin Fjeld og Kristine Beate Walhovd deltar begge i forskningsgruppen "Livsløpsendringer i hjerne og kognisjon" ved Psykologisk institutt på UiO. Nå deler de altså UiOs forskningspris for 2015. Det ble bestemt av Universitetsstyret i dag.

Professor Erik Fosse tildeles samtidig Innovasjonsprisen for sine nyskapinger innen medisin og helsevesen. Formidlingsprisen går til professor Robert Marc Friedman for original og nyskapende formidling til et bredt publikum av forskning som er vanskelig å forstå. Utdanningsprisen går til studieretningen Computational physics, den mest populære studieretningen innenfor masterprogrammet i fysikk.

Felles for prisene er at de er en belønning for særskilt innsats, som dessuten skal stimulere til økt innsats og være til inspirasjon for fagmiljøene ved Universitetet i Oslo.

Prisene, som alle er på 250 000 kroner, blir delt ut på UiOs årsfest i Aulaen 2. september, skriver UiO i en pressemelding.

Relaterte artikler:

Deler lab og liv

Eventyreren vs. vitenskapsmannen

Frå skalpell til laser

Milliongave til fysikkstudenter

Publisert 23. juni 2015 17:15
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere