UiO fikk pris for digitalisering av innkjøp

Universitetet i Oslo ved er tildelt anskaffelsespris for digitalisering. Prisen gis for å stimulere til gode offentlige innkjøp.

STOLT: - Jeg er kjempeglad for og stolt over at UiO har fått prisen, sier universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe.

Det er Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) som deler ut prisen, og det er Avdeling for administrativ støtte ved UiO som har fått  æren av å ta imot påskjønnelsen.
 
- Jeg er kjempeglad for og stolt over at UiO har fått prisen.  Den er til stor inspirasjon for hele UiO og spesielt for avdelingen som har jobbet med dette over lang tid. Dette viser at målrettet og hardt arbeid gir resultater, sier universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe i en pressemelding fra UiO.
 
I sin begrunnelse skriver juryen at Universitetet i Oslo (UiO) "siden 2009 har arbeidet systematisk med digitalisering og oppnådd gode resultater".  Juryen berømmer UiO for at løsningene er implementert i hele organisasjonen og har meget høy lojalitet hos brukerne. UiO beskrives også som et forbilde for andre for hvordan digitalisering kan bidra til å oppnå gode gevinster innenfor anskaffelsesområdet.
 
Videre skriver juryen at UiO har vært i toppen på statistikkene for e-handel fra Difi over flere år, samt at UiO har en god lederforankring og nok ressurser avsatt til arbeidet med digitalisering. Det fremheves også at UiO i dag benytter elektroniske verktøy innenfor konkurransegjennomføring, kontraktsadministrasjon, bestilling og faktura.
 
- Vi er opptatt av å forvalte våre ressurser best mulig. Det er mye penger å spare på gode innkjøp. Det betyr at vi kan kanalisere mer penger til forskning og utdanning, sier universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe.
 
Arbeidet med å forbedre og digitalisere anskaffelsene har hatt høy prioritet. Formålet med arbeidet er, i tillegg til bedre ressursutnyttelse, bedre virksomhetsstyring og bedre dokumentasjon og sporbarhet.
 
Prisen ble utdelt på Difis anskaffelseskonferanse som ble avholdt i går. Konferansen er Norges største konferanse om offentlige anskaffelser med over 600 deltakere. Tori Norheim Sandlie, nestleder i Seksjon for innkjøp, tok i mot prisen på vegne av UiO.
Emneord: Universitetspolitikk, Priser
Publisert 14. nov. 2014 10:16 - Sist endra 14. nov. 2014 10:17
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere