Vant Forsker Grand Prix med nesespray mot overdoser

NTNU-stipendiat Arne Skulberg er Norges beste forskningsformidler. Lørdag vant han Forsker Grand Prix 2014 med forskningen om nesespray mot heroinoverdoser.

TIL TOPPS:  NTNU-stipendiat og anestesilege Arne Skulberg tok innersvingen på de andre finalistene, og ble årets beste forskningsformidler i Norge.

Foto: Gunnar Kåre Hansen/NTNU komm.avd

- Kjempemoro. Klart det er gøy å vinne. Ikke minst er det kult å gå til topps med dette prosjektet. For det er nettopp prosjektet, og ikke jeg som vinner, sa Skulberg, etter at han vant den lokale finalen i Trondheim sist torsdag kveld.

Han er anestesilege ved Ullevål Universitetssykehus, og stipendiat ved NTNUs Institutt for sirkulasjon og bildediagnostikk. Lørdag kveld deltok han i  Norgesmesterskapet i forskningsformidling - Forsker Grand Prix- og gikk til topps.

Lørdag kveld leverte Skulberg nok en gang varene og vant dermed den nasjonale finalen i Forsker grand prix, skriver Universitetsavisa.

Hans presentasjon av en ny nesespray mot heroinoverdoser overbeviste publikum og fagjury i den nasjonale finalen i Oslo lørdag kveld.

Skulberg ble kjapt et hett navn på Twitter etter at resultatet ble klart. Blant gratulantene finner vi rektor Gunnar Bovim og prorektor for utdanning Berit Kjeldstad. "Viktig og bra", og "flott prestasjon" skrev de to, som uttrykte stor stolthet over Skulbergs prestasjon.

Se overføring fra FGP-finalen her. 

Nesespray kan redde liv

Antall overdosedødsfall i Norge hvert år er høyere enn tallet på drepte i trafikken. Skulbergs forskning med en ny nesespray kan redde flere liv. Det kan også forhindre at ambulansepersonell blir stukket av sprøyter brukt på rusmisbrukere.

Sprayen testes ut på 260 reelle overdosetilfeller i Oslo og Trondheim. Bare i Oslo er det årlig over 1000 utrykninger med ambulanse knyttet til overdoser . Skulberg brenner for at rusmisbrukere fortjener nye medisiner, og at disse må forskes på og reguleres like godt som for andre pasientgrupper. Den praktiske delen av prosjektet kommer trolig i gang før neste sommer.

Les mer: Nesespray mot heroinoverdose.

- Samarbeidet vi har mellom NTNU, Helse Midt-Norge og ambulansetjenestene I Oslo og Trondheim er veldig spennede og unikt, sier Skulberg.

Emneord: Forskningsformidling Av Sølvi Waterloo Normannsen i Universitetsavisa
Publisert 29. sep. 2014 11:02 - Sist endret 29. sep. 2014 11:22
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere