UiO-doktorstudent vant delfinalen i Forsker Grand Prix

Ph.d.-student Siv Gundrosen Aalbergsjø fra Universitetet i Oslo gikk helt til topps i delfinalen i Oslo og Akershus. Hun kommer fra forskningsgruppa for biofysikk og medisinsk fysikk på Fysisk institutt.

VANT: Siv Gundrosen Aalbergsjø fra UiO vant delfinalen for Akershus/Oslo i Forsker Grand Prix.

Foto: Yngve Vogt Apollon/UiO

Sammen med en fagjury avgjorde tilskuerne at den forskeren som lyktes aller best i å formidle var Siv Gundrosen Aalbergsjø fra forskningsgruppa for biofysikk og medisinsk fysikk på Fysisk institutt ved UiO.

Fagjuryen besto av redaktør Nina Kristiansen i forskning.no, skuespiller Iren Reppen og filosof Inga Bostad.

— Å stå på scenen i går var veldig gøy. Når man går ut der er det jo bare å gi alt og håpe på det beste. Særlig når man får respons fra publikum underveis så blir det mye enklere å klemme til litt ekstra og ta det helt ut. Jeg hadde det utrolig morsomt, forteller den glade vinneren i en pressemelding.

— Forsker Grand Prix har være kjempegøy hele veien. Det begynte i juni da vi møtte de andre deltagerne og fikk høre om og fikk innsikt i  forskningsprosjekter innen helt andre fagfelt enn vårt eget. I tillegg så er jo deltagerne en gjeng av veldig positive og utadvente folk som det er lett å bli kjent med.

Og det å få tilbakemelding og veiledning på hvordan jeg bør gjøre presentasjonen fra kolleger, deltagere og skuespiller-coachene som har hjulpet oss har vært veldig lærerikt, synes Siv Gundrosen Aalbergsjø.  Sammen med HiOA-forsker Elisabeth Wiken Telenius, som snakket om demensforskning, sikret Siv seg en plass i den nasjonale finalen i Chat Noir førstkommende lørdag.

Emneord: Forskningsformidling
Publisert 24. sep. 2014 16:16 - Sist endret 24. sep. 2014 16:28
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere