Studenter konkurrerer om å ha beste gründeridé

 

Er du student og har en god forretningsidé som du ikke helt vet hvordan du skal sette ut i livet? Vinnere av gründerkonkurranse får hjelp til å skape bedrift.

STUDENTENGASJEMENT: Start UiO , en studentorganisasjonen som jobber for økt interesse for entreprenørskap blant studenter, samarbeider med Inven2 om promotering av konkurransen. Bak fra venstre Andreas Gorm Tungland og Stian Sørhagen fra Start UiO. Foran Jørund Sollid fra Inven2 og Per Sundeman fra Start UiO.

Foto: Ola Sæther

Innovasjonsselskapet Inven2 arrangerer i samarbeid med Innovasjon Norge en gründerkonkurranse for universitets- og høgskolestudenter i Oslo og Akershus. Fem vinnere vil motta «Inven2Start-pakken» som i tillegg til 130.000 kroner, også inkluderer hjelp til å lage forretningsplan.

Søknadsskjema for deltakelse i gründerkonkurranse for universitets- og høgskolestudenter i Oslo og Akershus

Inven2, som eies av Universitetet i Oslo og Helse Sør-Øst, vil bli medeier med 20 % fra oppstart, og en potensiell fremtidig investor i bedriften.

– Det er andre gang vi arrangerer en slik konkurranse, opplyser Jørund Sollid fra Inven2. I fjor ble tre idéer fra UiO og ett bidrag fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet premiert. Den gang handlet det om arbeidshansker, mobilreklame, skisensorer og lading av elektriske biler.

Jørund Sollid håper på enda større oppslutning om konkurransen i år.

– Vi tilbyr studenter som ønsker å skape sin egen framtid, kapital, kompetanse, nettverk, hardt arbeid og mye moro, forsikrer han.

 

Emneord: Innovasjon, Studentforhold, Studentsaker Av Grethe Tidemann
Publisert 20. aug. 2014 11:14 - Sist endret 25. aug. 2014 10:41
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere