Birgitte Henriksen får sexpressaken gjenopptatt

Den tidligere stipendiaten Birgitte Moesgaard Henriksen får medhold i at hun er part i sexpressaken mot Universitetet i Oslo. Derfor får hun gjenopptatt saken mot UiO, melder Dagbladet.

FÅR MEDHOLD: Tidligere stipendiat Birgitte Moesgaard Henriksen får medhold fra Likestillings- og diskrimineringsombudet om  at hun er part i sexpressaken mot UiO. Hun får derfor gjenoppta saken.

Foto: Martin Toft

Det var i 2009 Birgitte Moesgaard Henriksen (47) stod fram i Dagbladet og fortalte historien om hvordan hun mente hun hadde blitt seksuelt presset av sin tidligere veileder ved Det odontologiske fakultet. Likestillings- og diskrimineringsombudet mente UiO ikke hadde gjort noe galt i behandlingen av trakasseringssaker ved institusjonen.

Etter at Henriksen klaget på avgjørelsen, har nå Likestillings- og diskrimineringsombudet snudd, innrømmet at de gjorde feil og skal foreta en ny vurdering av universitetet.  Birgitte Henriksen sier hun er lettet og glad og føler at hun blir tatt på alvor av Likestillings- og diskrimineringsombudet.

Dekan Pål Barkvoll ved Det odontologiske fakultet er orientert om at Likestillings- og diskrimineringsombudet vil behandle saken på nytt: – Vi har fokus på at varslingsrutiner er satt i system og det er nulltoleranse for slik aktivitet ved fakultetet, sier Barkvoll til Dagbladet.

Les mer i dagbladet.no

 

Emneord: Personalbehandling, Arbeidsmiljø, Universitetspolitikk
Publisert 23. jan. 2014 14:18 - Sist endret 23. jan. 2014 14:26
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere