Rane Willerslev ny direktør for Kulturhistorisk museum

Professor i antropologi Rane Willerslev ved Universitetet i Århus ble i dag tilsatt som ny direktør for Kulturhistorisk museum, skriver UiO i en pressemelding.

FRA DANMARK: Willerslev er i dag tilsatt som professor i kunnskapens antropologi ved Universitetet i Århus og er direktør for De etnografiske samlinger ved Moesgård Museum.

Foto: gjengitt med tillatelse fra Arkeologisk museum, Universitetet i Stavanger

– Universitetet i Oslo ser fram til å få Rane Willerslev som leder ved Kulturhistorisk museum, sier prorektor Inga Bostad i pressemeldingen.

Willerslev er 39 år og er i dag tilsatt som professor i kunnskapens antropologi ved Universitetet i Århus. Han er direktør for De etnografiske samlinger ved Moesgård Museum. Willerslev etterfølger professor og direktør ved KHM, Egil Mikkelsen, som går av i høst.

Willerslev har en PhD i sosialantropologi fra Cambridge University og har sin universitetsutdannelse fra Århus og Manchester. Siden 2006 har han vært tilknyttet avdeling for antropologi og etnografi ved Aarhus Universitet.

Willerslev arbeidet i 1996 for The Committee for Nature & Peoples of the North for å undersøke de sosio-økonomiske konsekvensene for urbefolkningen i Sibir. I 2003 var han nasjonal koordinator ved Dansk senter for kultur og utvikling for ”the Images for Asia 2003 Festival”. Han har en omfattende faglitterær og vitenskapelig produksjon bak seg. I sitt arbeid som leder av De etnografiske samlinger ved Moesgård Museum har Willerslev gjort en stor innsats for å fornye og vitalisere institusjonen. 

– Visjonære ideer

Inga Bostad venter mye av den nye direktøren:

– Jeg er forventningsfull og har stor tro på at han vil være den aller beste personen til å utvikle Kulturhistorisk museum med sin vitalitet og nytenkling. I jobbintervjuet utmerket han seg også ved å ha klare tanker om ledelse og forholdet mellom forskning, forvaltning og formidling. Han var svært reflektert og hadde visjonære ideer om hvordan en så stor institusjon som Kulturhistorisk museum skal ledes inn i framtiden, sier prorektoren til Uniforum.

(oppdatert klokken 12.03)

 

 

Emneord: Museene
Publisert 12. apr. 2011 10:50 - Sist endret 12. apr. 2011 15:49
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere