Katrine skal lede Cristin

Katrine Weisteen Bjerde er ansatt som ny daglig leder i forskningsdokumentasjonsbasen Cristin. Det melder UiO i en pressemelding i dag.

Weisteen Bjerde er cand.scient. i datakommunikasjon. Hun har jobbet hovedsakelig i helsesektoren, der hun frem til nå har vært prosjektleder for strategi i Norsk Helsenett. Hun jobbet fra 1995-2007 ved Rikshospitalet-Radiumhospitalet i ulike stillinger, også som IT-sjef. Katrine Weisten Bjerde har selv vært forsker og forskningssjef ved Norsk Regnesentral fra 1990-1995. 

Cristin er dokumentasjonssystemet som skal samle all informasjon om norsk forskning og gjøre den tilgjengelig. I løpet av 2011 skal alle i universitets- og høgskolesektoren, instituttsektoren og de regionale helseforetakene registrere sin forskning i Cristin.

Det er en stor utfordring å samle all forskning i Norge i ett system. Når Cristin er ferdig etablert vil rundt 150 institusjoner levere bidrag. Tidligere har universitetene samarbeidet om systemet Frida som videreføres til Cristin.

Det er stor interesse internasjonalt for den norske modellen for registering av forskningsresultater blant annet i Australia, Danmark og Belgia, heter det i pressemeldingen fra UiO.  

Emneord: Forskningsformidling, Forskningspolitikk
Publisert 24. mars 2011 15:14 - Sist endret 24. mars 2011 15:23
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere