Ny heisordning i Administrasjonsbygningen!

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 1 1999


Innlegg:

Ny heisordning innføres fra 1. april, og for brukerne medfører det visse endringer. Hver heisbruker vil få tildelt et eget brukernavn og passord. Inne i hver heis vil det bli montert et tastatur. Dette vil bli skjermet på en slik måte at andre passasjerer ikke skal kunne se passordet - det er et krav fra Datatilsynet. I hver etasje vil det bli ansatt en egen HT-ansvarlig som vil stå til disposisjon for brukerne. Forkortelsen HT står for HeisTeknologi.

Hver ansatt i Administrasjonsbygningen vil måtte registrere seg som bruker av heisene. Det vil bli opprettet en rekke brukerprofilklasser. Med brukerprofil menes vedkommendes sannsynlige behov for heistjenester - målt ut fra et gjennomsnittsantall kantinebesøk (i 10. etasje), røykepauser (ute) og i hvilken etasje vedkommende har sitt kontor. Også kjellerbesøk vil bli regnet med når profilklassen skal fastsettes. Det er derfor viktig at HT-ansvarlig blir nøyaktig informert om den enkeltes trafikkbehov i heisene.

Når brukeren går inn i en heis, må han/hun straks taste inn sitt brukernavn og passord. Heisen går ikke før dette er utført - og godkjent av systemet. Dersom noe er feil, vil beskjed gis på et display over tastaturet. Feil brukernavn og/eller passord vil indikere følgende melding:

Kan ikke fremsendes opp/ned på grunn av manglende informasjon.

Da må vedkommende bruke trappen. For at heisen skal gå videre, må en av de øvrige passasjerene logge seg inn igjen på ny. Dersom vedkommendes brukerprofil ikke gjelder den planlagte transportrelasjonen (for eksempel fra annen og ned til første etasje), så vil denne meldingen komme på displayet:

BULLSHIT-40758-Off-lock-trigger forårsaket et ubehandlet unntak.

I slike tilfeller må vedkommende straks kontakte HT-ansvarlig for eventuelt å få endret sin brukerprofil. Eller bruke trappen. På grunn av stor arbeidsmengde tar en slik endring ca. 2 måneder.

Det vil straks bli satt i gang kursvirksomhet for bruk av heisene. Noen utvalgte vil bli klassifisert som superbrukere, og disse er ansvarlig for opplæring av andre. Superbrukerne vil bli klassifisert i brukerklasse 1 som innebærer fri tilgang til heisene til alle tider. Øvrige brukerklasser er 2 - 58.

Personer utenfor Administrasjonsbygningen kan få utstedt en 1-gangs brukstillatelse ved å ringe et bestemt telefonnummer minst 24 timer i forveien. Alternativt sende e-post, men fristen er den samme.

Heisen vil da være tilgjengelig i løpet av en 5 minutters periode. Vedkommende gjest må logge seg inn på vanlig måte når heisdøren åpnes.

Til å forfatte de nødvendige brukerdokumentasjonene og rutinebeskrivelsene vil det bli engasjert et konsulentfirma.

(Forbaskede vekkerklokke - den ringer jo!) Gjesp. Utrolig hva jeg drømmer nå for tiden. Bør trolig redusere mitt forbruk av rekesmørbrød og cola light.

Ulf Berntsen, konsulent i Regnskapsseksjonen


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 1 1999

Publisert 23. feb. 1999 14:47 - Sist endra 1. sep. 2014 13:51
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere