UiO håper nytt laboratorium kan få fram nye medisiner raskere

En ny PET/SPECT-CT-skanner er på plass på Det medisinske fakultet ved UiO. Nå er håpet at den kan forkorte tiden det tar å utvikle medisiner.  

Personer med vernetutstyr ser på en PET-skanner

I ØYESYN: Representanter fra UiO, Det medisinske fakultet og Bayer tar den nye  PET/SPECT-CT-skanneren på Institutt for medisinske basalfag i øyesyn. 

Foto: Viveca Carina Susann Knudsen/MED

Torsdag 25. november ble Oslo Imaging and Therapy Laboratory åpnet av UiOs viserektor Per Morten Sandset, direktør for forskning og utvikling i Bayer Christian Rommel og Thor Audun Saga, administrerende direktør i Norsk medisinsk syklotronsenter.

Laboratoriet holder til på Institutt for medisinske basalfag, og den nye skanneren til 10 millioner kroner er kommet på plass takket være et akademia-industri-samarbeid mellom Bayer og Syklotronsenteret, skriver instituttet på sine nettsider

– Dette er selvfølgelig av høy verdi for forskerne på universitetet i Oslo, Oslo universitetssykehus, Norsk medisinsk syklotronsenter og Bayer, som vil ha tilgang på nytt utstyr med potensiale for å utvikle bedre behandling for kreft og andre sykdommer raskere og kanskje til og med til en lavere kostnad. 

Les hele artikkelen fra Institutt for medisinske basalfag. 

ÅPNET NYTT LABORATORIUM: Bayers forskningsdirektør Christian Rommel (t.v), UiOs viserektor Per Morten Sandset og Syklotronsenterets leder Thor Audun Saga åpnet det nye laboratoriet på Institutt for medisinske basalfag (Foto: Viveca Carina Susann Knudsen/MED)

 

Emneord: Medisin, Universitetspolitikk
Publisert 26. nov. 2021 14:11 - Sist endra 8. feb. 2022 10:34
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere