Nina Sandberg blir ny generalsekretær i Universitets- og høgskolerådet

Universitets- og høgskolerådets styre har i dag tilsatt Nina Sandberg i stillingen som generalsekretær for perioden 1. oktober 2021–31. august 2027. Hun er i dag stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet. 

Portrett av ei smilende kvinne

NY JOBB: Stortingsrepresentant Nina Sandberg (AP) er tilsatt som ny generalsekretær i Universitets- og høgskolerådet.

Foto: Ola Gamst Sæther

– Jeg er svært glad for å ha fått denne muligheten, og ser fram til å bli en del av Universitets- og høgskolerådets organisasjon. Kunnskapen som skapes i universitets- og høyskolesektoren blir avgjørende for vår felles framtid. Sektoren er i en rivende utvikling. Som generalsekretær vil jeg stå på for at Universitets- og høgskolerådet styrkes innad og utad, og får en nøkkelrolle i samarbeidet for et bærekraftig samfunn, sier Nina Sandberg i en pressemelding fra Universitets- og høgskolerådet. 

Svært fornøyd med tilsettingen

Også styreleder Anne Husebekk er glad for at Nina Sandberg er tilsatt i stillingen. 

– Jeg er svært fornøyd med tilsettingen. Nina Sandberg kjenner sektoren både fra innsiden og som politiker. Hun kjenner også mange i sektoren fra sitt arbeid i Stortinget. UH-sektoren er i stadig utvikling og Nina Sandberg vil være en person som kan bidra til et sterkt UHR, sier  Anne Husebekk i pressemeldingen

Forskererfaring fra NIFU

Nina Sandberg er utdannet cand.polit fra Universitetet i Oslo 1993. Frem til hun ble folkevalgt i 2011 har hun flere års erfaring som forsker i NIFU (Nordisk institutt for studier av forskning innovasjon og utdanning) med hovedansvar for grunnutdanning og høyere utdanning. Siste året i NIFU hadde hun stilling som stedfortredende forskningsleder.

Ordfører og stortingsrepresentant

I perioden 2011–2017 var hun ordfører i Nesodden kommune. Fra 2017 har hun vært stortingsrepresentant (Ap) for Akershus. Hun er medlem av Utdannings- og forskningskomiteen og Arbeiderpartiets talsperson for høyere utdanning og forskning.

Emneord: Arbeidsforhold, Universitetspoltikk, Forskningspolitikk
Publisert 16. apr. 2021 14:06 - Sist endra 16. apr. 2021 14:08
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere