Nå får både ansatte og studenter på UiO tilbud om selvtest

I løpet av denne uken kan ansatte og studenter ved Universitetet i Oslo hente selvtest for covid-19. 

En mobil helsestasjon står på Frederikkeplassen

OGSÅ SELVTEST: Nå kan både ansatte og studenter på UiO skaffe seg selvtest i Idrettsbygningen på Blindern eller i Professorboligen i sentrum. Bildet er fra hurtigtestingen av studenter og ansatte på Blindern i mars. (Arkivfoto) 

Foto: Ola Gamst Sæther

Tilbudet om hurtigtest ved campus Blindern og i sentrum vil fortsette med et system for selvtesting. Oppstart blir en gang i løpet av denne uken, melder UiO på sine nettsider. 

Selvtesten er et tilbud kun til symptomfrie ansatte og studenter. Har man symptomer, eller har vært i nærkontakt med noen som har fått påvist smitte, skal man ta ordinær koronatest.

– Vi håper at tilbudet om selvtesting blir like populært som tilbudet om hurtigtest på campus har vært. Det sikrer oss et trygt campus, og gjør for eksempel at vi kan holde lesesalene våre åpne selv om det er høyt smittetrykk, sier rektor Svein Stølen i saken på UiOs nettsider. 

Selvtestene kan etter hvert hentes på de tidligere hurtigteststasjonene, altså i Idrettsbygningen på Blindern og i Professorboligen i sentrum.

Åpningstidene blir mandag til fredag kl. 9.00 - 15.00. Folk må huske å ta med ansatt- eller studentbevis når de henter ut test, og sørge for at de også husker UiO-brukernavnet og passordet sitt.

Slik skal selvtestingen gjennomføres

Selvtesten utleveres i en pose med QR-kode. Koden skal leses av når selvtesten hentes ut, og etter gjennomført tester. Husk å ta med mobil!

Koden fører til et nettskjema med UiO-innlogging. Det kobler testposens unike løpenummer til personen som henter den. Ingen helseopplysninger lagres. UiO bruker dette systemet for å sikre at det er de som får posen utlevert som også tar testen

Hver pose inneholder to tester, samt informasjon om hvordan selvtesten utføres.

Posen inneholder også informasjon om hva man skal gjøre ved positiv test. Er testen negativ, trenger man ikke foreta seg noe.

– Jeg vil takke alle studenter og ansatte som tester seg regelmessig. Nå håper vi at det blir enda enklere for dem å få gjennomført testing, og dermed holde både seg selv og andre trygge, sier Stølen.

Emneord: Koronavirus, Koronaviruset
Publisert 20. apr. 2021 22:23 - Sist endra 20. apr. 2021 22:23
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere