Han blir ny toppsjef for Studentsamskipnaden i Oslo

Andreas B. Eskelund blir ny administerende direktør for SiO fra 1. august. Da overtar han etter Lisbet Dyrberg som går av for aldersgrensen. 

Portrett av en mann

 NY SiO-SJEF: Andreas Berggren Eskelund blir ny sjef for Studentsamskipnaden i Oslo.

Foto: GF Wesenberg

Andreas B. Eskelund har lang fartstid fra ulike lederjobber innen eiendoms- og facility management-bransjen. I dag sitter han i konsernledelsen i Boligbyggelaget Usbl med ansvar for eiendomsdrift, utleieboliger og servicetjenester, skriver SiO i en pressemelding

Eskelund har også bakgrunn som leder for et av forretningsområdene i Coor Service Management og som konsulent innen strategi- og virksomhetsutvikling fra PwC Consulting.

Vil jobbe tett med studentene

- SiO har et bredt tjenestespekter som bidrar til en enklere og bedre hverdag for studentene. Kompleksiteten og mangfoldet i SiO appellerer særlig til meg, og jeg gleder meg til å jobbe tett med studenter, ansatte og studiestedene for å videreutvikle det allerede høye nivået på tjenestene, sier Eskelund i pressemeldingen fra SiO. 

Eskelund bor med kone og tre barn på Rasta. Han er utdannet siviløkonom fra NHH, og har i tillegg en MBA fra Kingston University i London.

- Det er flere viktige områder som jeg ivrer etter å gå i gang med – å gjøre Oslo til en enda mer attraktiv studentby, økt fokus på bærekraft og ikke minst studentenes situasjon post korona, sier Eskelund.

Fornøyd med ansettelsen

Stine Johannessen, styreleder i SiO, er svært fornøyd med ansettelsen.

- Vi gleder oss veldig til å få inn Andreas som ny administrerende direktør i SiO. Andreas har lang erfaring innenfor tjenesteområdene vi tilbyr, noe vi ser på som godt å ha med seg inn i stillingen. Både med tanke på videreføring av tjenestene vi har i dag, men også for utvikling av nye tilbud, utdyper Johannessen.

Samfunnsoppdraget
Engasjementet for studentene er viktig for hovedstyret.

- I samtaler med Andreas har det kommet tydelig fram at han brenner for samfunnsoppdraget til SiO, og for studentene som målgruppe, sier Johannessen.

Andreas Berggren Eskelund overtar etter Lisbeth Dyrberg, som går av med pensjon sommeren 2021.

Emneord: SiO, Studentforhold. Studentsaker
Publisert 15. apr. 2021 17:07 - Sist endra 16. apr. 2021 14:54
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere