I dag åpner Den internasjonale sommerskolen for 73. gang

Klokka 19.00 i dag åpner Den internasjonale sommerskolen ved UiO for 73.  gang. Det skjer i Universitetets aula og prorektor Gro Bjørnerud Mo ønsker norske og internasjonale studenter velkommen. 

Nita Kapoor i Universitetets aula

Like etter at hun var blitt ansatt som direktør for Den internasjonale sommarskolen i 2017, deltok direktør Nita Kapoor på åpningen i Universitetets aula.  I kveld deltar hun for andre gong som direktør når hun tar imot norske og internasjonale studenter. 

Prorektor Gro Bjørnerud Mo får med seg Harald Nybølet. når hun skal hilse studentene. Han er direktør for Diku som står for  Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning. Åpningen  i Universitetets aula etterfølges av en mottagelse i Oslo rådhus med ordfører Marianne Borgen som vertskap, står det i en pressemelding fra Universitetet i Oslo. 

Internasjonalt samarbeid i fokus

Den internasjonale sommerskolen (ISS) har siden opprettelsen i 1947 hatt som mål å bidra til internasjonalt samhold og samarbeid.

– Siden den gangen har sommerskolen vært en viktig del av UiOs internasjonalisering. Mer enn 30.000 studenter fra 150 land har gått på ISS og tatt intensive emner på både bachelor og masternivå i norsk språk, kultur, historie og samfunn, så vel som emner innen utvikling, fred, internasjonale relasjoner og statsvitenskap, sier prorektor Gro Bjørnerud Mo.

Idealismen bak sommerskolen har bestandig lagt vekt på det internasjonale klasserommet som virkemiddel for utvikling og fredelig sameksistens. Den interaktive pedagogikken gjør at studentene inviteres til dialog på tvers av landegrenser og verdenssyn.

– Skal vi takle verdens globale utfordringer, er forståelse for hverandres nasjoner og kulturer viktigere enn noen gang., sier sommerskolens direktør Nita Kapoor.

Norge må oppleves

Sommerskolen vektlegger at studenter skal få oppleve mer av Norge enn hovedstaden, og at studentene skal ha møteplasser på tvers av klassene. I løpet av sommeren arrangeres derfor ekskursjoner til ulike deler av landet. Det innebærer alt fra sightseeing i Oslo og tur i Nordmarka, til ekskursjoner til Vestfold, Hallingdal, Bergen og Telemark – og til og med fjellklatring og rafting i Jotunheimen.

Stipender til norske studenter

UiO har kanalisert stipender til 180 studenter for å delta på sommerskolen. Stipendene bidrar til å sikre internasjonalt mangfold, også fra utviklingsland. For å få flere fra studenter fra Norge, har ISS i år også tildelt 20 stipender til studenter fra UiO. «Stipendene som ISS tilbyr, er et ledd i UiOs globale samfunnsoppdrag og står sentralt i vårt arbeid for å bringe folk sammen for å dele og lære på tvers av ulikheter», sier Kapoor.

Publisert 24. juni 2019 14:10 - Sist endra 24. juni 2019 14:10
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere