Realfagsbiblioteket er Årets bibliotek 2016

Realfagsbiblioteket ved Universitetet i Oslo blei i dag kåra til Årets bibliotek 2016 av Norsk Bibliotekforening.

GLADE: Dei tilsette ved Realfagsbiblioteket jublar over at det er blitt kåra til Årets bibliotek 2016.

Foto: Ola Sæther

Realfagsbiblioteket ved Universitetet i Oslo gjekk endeleg av med førsteplassen i kåringa av Årets bibliotek 2016, Tidlegare er det blitt nominert blant dei tre beste utan å nå heilt opp.

Glad og sprudlande gjeng

Difor var det ein glad og sprudlande gjeng med bibliotekarar og andre tilsette, Uniforum møtte, då dei hadde fått vita at dei no kunna kalla seg for Årets bibliotek 2016.

Denne gongen var dei i finalen saman med Deichmanske bibliotek, Tøyen/Biblo Tøyen og Kristiansand folkebibliotek.

"Et varmt, sosialt sted"

I grunngjevinga for å gi Realfagsbiblioteket på UiO ein plass blant dei tre nominerte, står det fylgjande:  

"Å komme til Blindern som ny student kan være overveldende. Realfagsbiblioteket, med leder Live Rasmussen i spissen, har siden åpningen i 2012 etablert seg som et varmt, sosialt sted og en møteplass for både studenter og ansatte, og for alle utenfor universitetet som ønsker å ta turen til Blindern. Realfagsbiblioteket tar formidling av naturvitenskapelige fag på alvor, og har blitt et samlingssted for både faglige og sosiale aktiviteter.

Gjennom aktivt samarbeid med fagmiljøene på Universitetet i Oslo arrangerer Realfagsbiblioteket åpne foredrag, seminarer og debatter, og de er fast arena for direktesending av radioprogrammet Abels Tårn på NRK P2. Realfagsbiblioteket formidler dermed på en glimrende måte hva slags rolle biblioteket kan ha, utover det å være et sted for bøker. De legger til rette for studentene, som har svart med iherdig bruk av biblioteket. Biblioteket bruker sosiale medier aktivt for å spre både innhold og arrangement."

Slo bibliotek på Tøyen og i Kristiansand

No er det altså det heilt klart. Realfagsbiblioteket slo dei to andre finalistane, Deichmanske bibliotek, Tøyen/Biblo og Kristiansand folkebibliotek, og kan derfor kalla seg for Årets bibliotek 2016.

 

 

 

Emneord: Universitetsbiblioteket, Priser
Publisert 12. jan. 2017 15:03 - Sist endra 12. jan. 2017 15:13
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere