500 må gå ved Københavns Universitet

Et par hundre ansatte på Københavns Universitet må snart se seg om etter ny jobb etter krav om å spare 500 millioner kroner.

MÅ GÅ: Danmarks største utdanningsinstitusjon, Københavns Universitet, må spare 500 millioner kroner. 500 ansatte mister jobben.

Foto: Tor H. Monsen/Universitetsavisa

Danmarks største utdanningsinstitusjon er pålagt å spare en halv milliard kroner, og det får nå følger for undervisningsstillinger, forskere og ansatte innen drift og administrasjon.

I følge Danmarks Radio  vil ytterligere 323 universitetsstillinger enten bli fjernet direkte eller via ordninger med frivillig fratredelse. Samlet vil syv prosent av medarbeiderne forsvinne.

- Det skjer et stort tap av kunnskap og kompetanse når man mister så mange gode medarbeidere. Vi har tatt de største innsparingene på administrasjon og service i et forsøk på å slåne utdannelse og forskning mest mulig, uttaler rektor Ralf Hemmingsen i en pressemelding.

Universitetet vil utdanne 10 prosent færre stipendiater de neste årene. Det er et problem for forskningens livsviktige næringskjede, mener rektoren, som sier at resultatene av det som skjer blir tydelige på Danmarks forskningsevne om 5-10 og 20 år, melder Universitetsavisa.

Natur og Sundhedsvidenskab, de to største fakultetene på Københavns Universitet må fjerne mer enn 330 stillinger. På Humaniora er tallet omkring 90.

Ifølge Universitetsavisen har medarbeiderne hatt mulighet for å søke om frivillig fratredelse fra midten av desember i fjor til 18. januar i år.

I følge avisen vil oppsigelsene komme mellom 9. og 11. februar.

Les også:

Københavns Universitet må spare 375 millionar

Massakrene ved Københavns Universitet

 

 

Emneord: Danmark, Norden, Universitetspolitikk
Publisert 3. feb. 2016 15:17 - Sist endra 3. feb. 2016 15:17
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere