− Tøyen er ingen bakgård

− Tøyen er ingen bakgård. Videreutvikling av Tøyenområdet vil skje selv uten nytt Munch-museum, sier museumsdirektør Arne Bjørlykke.

OSLOS FINESTE GRØNTOMRÅDE: −Tøyen er ingen bakgård, derimot er Botanisk hage, Tøyenparken med Munch-museet og Kampen park til sammen et av Oslos største og fineste grøntområder, mener museumdirektør Arne Bjørlykke.

Foto: Ola Sæther

Onsdag skal Oslos bystyre diskutere Munch-museets framtid, inkludert hvor et nytt museum skal plasseres. Museets nærmeste nabo i dag er Naturhistorisk museum (NHM), som omfatter Botanisk hage og Geologisk og Zoologisk museum.  I en pressemelding reagerer direktør Arne Bjørlykke på det inntrykket som spres av enkelte av debattantene.

130 000 besøkende

 − Alt i dag har Botanisk hage nærmere en halv million besøkende hvert år, og vi har over 130 000 besøkende ved museene, minner Bjørlykke om. − Derfor er ikke Tøyen noen bakgård, derimot er Botanisk hage, Tøyenparken med Munch-museet og Kampen park til sammen et av Oslos største og fineste grøntområder, legger han til.

−Torsdag mottar Kunnskapsdepartementet det ferdige forprosjektet til Botanisk hages nye utstillingsveksthus, som vi venter vil trekke mellom 200 000 til 300 000 besøkende årlig. I forrige uke vedtok styret ved Universitetet i Oslo å fremme et forslag om rehabilitering av NHMs  museumsbyggninger. Denne ombyggingen og fornyelsen av utstillingene vil doble antallet besøkende.

100 millioner i investeringer på Tøyen

− Til sammen snakker vi om mange hundre millioner i investeringer i Tøyenområdet, selv uten et nytt Munch-museum, sier Bjørlykke.

Han understreker at Naturhistorisk museum ikke tar stilling i debatten om lokalisering av nytt  Munch-museum, men at det er elendighetsbeskrivelsene av Tøyen han vil til livs.

 

Emneord: Naturhistorisk museum, Museene, Veksthus på Tøyen
Publisert 13. des. 2011 11:01 - Sist endret 14. des. 2011 16:12
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere