Åpner for Bygdøy

Universitetsstyret vedtok i dag å diskutere andre alternativer enn Bjørvika for Kulturhistorisk museum.

BYGDØY. Osebergskipet i Vikingskipshuset på Bygdøy.

Foto: Ola Sæther

I vedtaket heter det at ”Universitetsstyret gir universitetsdirektøren en anledning til å diskutere alternative utbyggingskonsept for Kulturhistorisk museum, uavhengig av styrets tidligere vedtak om flytting av vikingskipene, og ber om at saken kommer tilbake til styret.”

Styret åpner altså for et Kulturhistorisk museum på Bygdøy.

— Opprettholder tempoet i saken 

I 2006 vedtok Universitetsstyret at vikingskipene ved Vikingskipshuset kunne flyttes fra Vikingskipshuset til et nytt Kulturhistorisk museum i Bjørvika.

— Vi har vært ganske låst av vedtaket som ble gjort for fem år siden. Rent formelt har det vedtaket vært så presist og klart at vi egentlig ikke har hatt formelt grunnlag til å diskutere andre løsninger enn nettopp Bjørvika. Nå har vi den muligheten. Det sikrer at vi kan opprettholde tempoet i saken, og det er jo veldig viktig nå når det har gått så lang tid allerede, sier rektor Ole Petter Ottersen.

— Snur ikke

— Dette er ikke å snu, men et spørsmål om å åpne for diskusjon, understreker Ottersen.

— Vi har ikke anvist et nytt alternativ for lokalisering for Kulturhistorisk museum, men vi erkjenner at det ideelle ikke nødvendigvis blir det som vi kan oppnå, sier Ottersen.

— Bjørvika ses på som det ideelle alternativ, men dette ideelle alternativet krever at skipene kan flyttes, at det er mulig å bygge i Bjørvika innenfor en rimelig tidshorisont og at det innen rimelig tid kan skaffes finansiering.

Emneord: Vikingskipshuset, Universitetspolitikk, Museene Av Helen Hillevi Ruud
Publisert 6. des. 2011 14:15 - Sist endret 6. des. 2011 14:30
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere