UiO får to sentre for miljøvennlig energi

Frisch-senteret og Cicero som begge er tilknyttet UiO, får to av de tre nye forskingssentrene for miljøvennlig energi. Det tredje skal legges til NTNU, skriver Forskningsrådet i ei pressemelding.

– Sentrenes forskning skal gi politikerne kunnskapen de trenger for å legge sin energipolitiske strategi, sier divisjonsdirektør Fridtjof Unander i Norges forskningsråd.

Alle de tre sentrene ble lansert av olje- og energiminister Terje Riis-Johansen i dag.De nye sentrene FME Samfunn, skal ha en samfunnsvitenskapelig tilnærming til de energipolitiske utfordringene. De skal studere samspillet mellom teknologi og samfunn.

Hard konkurranse
Åtte forskningsmiljøer utarbeidet skisser for å kvalifisere seg til å bli forskningssenter for miljøvennlig energi - FME Samfunn. Forskningsrådet mottok fem søknader. Av disse ble tre valgt ut som nye forskningssentre for miljøvennlig energi innenfor samfunnsfagene - FME Samfunn.

– Søknadene holdt høy kvalitet. De tre som ble valgt fikk høyest score fra vitenskapspanelet og fagpanelet. Formålet med denne senterordningen er å bygge opp sterke miljøer som kan bidra til et godt kunnskapsgrunnlag for beslutninger i politikk, offentlig virksomhet og bedrifter, sier Unander.

De tre nye FME Samfunn:

  • Centre for Sustainable Energy Studies (CenSES) NTNU
  • Strategic Challenges in International Climate and Energy Policy (CICEP) CICERO
  • Oslo Center for Research on Environmentally friendly Energy (CREE) Frisch-senteret

 

Emneord: Miljøforskning, Forskningspolitikk
Publisert 15. feb. 2011 16:00 - Sist endret 15. feb. 2011 16:03

Gratulerer til alle som har gjort flott arbeid med å få etablert disse sentrene! Jeg vil bare opplyse om at Senter for teknologi, innovasjon og kultur (TIK) er en sentral partner i CenSES ved NTNU, slik at UiO på mange måter har fått tre FME-sentre. Eller null, hvis en skal ta hensyn til at CICERO og Frisch-senteret er frittstående forskningsstiftelser. Men tre høres unektelig mye bedre ut.

Magnus Gulbrandsen - 18. feb. 2011 15:58
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere