Uniforum kåret til beste internavis

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 18 1998


I konkurranse med 49 andre vant Uniforum pris for beste internavis på Informasjonsforeningens årlige høstseminar. «… en avis helt i juryens smak» og «fri for nykker», heter det i juryens begrunnelse for tildelingen.

 redaktør Martin Toft
 
10 POENG: Med 10 av 10 oppnåelige poeng var redaktør Martin Toft en glad mann da han mottok prisen for beste internavis på Informasjons- foreningens høstseminar i Tromsø. Et maleri av Tromsøkunstneren Yngve Henriksen var premie. (Foto: Birgitte J. Blom) Nummer 6/98 var et av vinner-
numrene. (Faksimile)

AV MARIT SCHULSTOK

- Jeg er kjempeglad for prisen, sier redaktør Martin Toft. Han legger til at alle som har vært med på å lage avisa, har grunn til å være stolte, og nevner spesielt journalist Marianne Tønnessen.

- Dette føles som en anerkjennelse av alt ekstraarbeidet vi har lagt ned i Uniforum. Når vi føler oss frustrerte etter å ha mottatt berettiget eller uberettiget kritikk, viser denne prisen at vi driver med god nyhetsjournalistikk og ikke kampanjejournalistikk. Det er ikke verst å vinne over andre internaviser i bedrifter med atskillig bedre råd enn UiO, sier den fornøyde redaktøren.

Redaktørplakat?

Nå håper han på at Kollegiet vil vedta en formålsparagraf for Uniforum som skal tjene som rettesnor framover.

- Aller helst så jeg at Uniforum fikk Redaktørplakaten og ble journalistisk uavhengig. Uniforum må fortsette å være et åpent debattorgan, hvor alle ansatte kan komme med innspill, sier han, og legger til at han forstår at det kan være vanskelig akkurat nå, men at formålsparagrafen kan være et skritt i riktig retning.

Selv om prisen er vunnet, vil Toft satse framover, både på å holde nivået oppe, og bli enda bedre. Dette vil han blant annet oppnå ved å satse på å få flere lesere blant studentene.

- Fra de forskjellige stativene med Uniforum vi har plassert rundt på Blindern-campusen, forsvinner avisa spesielt raskt i kantina i Frederikkebygningen. Jeg tror studenter flest er interessert i å lese om det som angår UiO, selv om det ikke er spesielt studentorientert.

Dessuten vil redaktøren også satse på mer kommentarstoff, blant annet for å starte konstruktive debatter om forholdene ved UiO

- Mitt mål er at Uniforum skal bli like kjent utenfor UiO som Universitas. Selv om Universitas har en mye større målgruppe i studentene, skal ikke Uniforum lenger blir forvekslet med den, ler han.

Særdeles aktuell

50 andre aviser konkurrerte om prisen som beste internavis i landet, blant dem Universitetsavisa ved NTNU og Ekofisknytt ved Phillips Petroleum Company. Uniforum oppnådde 10 av 10 mulige poeng.

«Dette var en avis helt i juryens smak. Det har ingen hensikt å trekke fram ting som kan gjøres bedre når produktet framstår så helhetlig gjennomført både når det gjelder lay-out, utgivelseshyppighet, kostnadseffektivitet og et innhold som har 'alt'. Juryen vil spesielt trekke fram at utgivelseshyppigheten utnyttes til å være særdeles aktuell når det gjelder nyheter. Midtsidereportasjene, portrettene og sistesidereportasjene vitner, ved siden av nyhetsarbeidet, om en helhetlig tenkning når det gjelder produktet. Vi tror universitetets ansatte har stor glede av avisen, og at avisens profil bidrar til at de ansatte både får vite hva som skjer og blir stimulert til å delta i avisens debatt. Avisa er fri for 'nykker' og faller ikke for fristelsen til overdreven bruk av effekter», heter det i juryens sammenfatning.


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 18 1998

Publisert 26. nov. 1998 14:43 - Sist endra 1. sep. 2014 13:46
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere