Pressebiter

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 17 1998


For liten respekt for ”nerden” i skolen

De ville, kanskje med sitt blotte nærvær, representert en trussel mot samarbeidsidyllen, mot nivelleringen, mot egaliteten vi alltid streber i retning av. Det er for liten respekt for «nerden» i skolen, man har for liten sans for den asosiale einstøingen, som kanskje kan skape noe, hvis han bare får lov til å utvikle seg i fred. Individer skal ikke tvangssosialiseres, skal ikke påtvinges et fellesskap de kanskje verken ønsker eller trenger.

Harald Skjønsberg, Skolefokus, Nr. 15 1998

Fagmiljøer kunne ligget på månen

- Det kjennetegner systemet altfor godt at de som gjør det best i akademia aldri har vært utenfor. Man blir sosialt og profesjonelt handicapet. Derfor tror jeg på større samkvem mellom universitetet og grupper utenfor, prosjekter på tvers av faggrenser og landegrenser. I dag står hele fagområder utenfor slike nettverk. Enkelte fagmiljøer ved Universitetet i Bergen kunne like gjerne ligget på månen, sier Apollon (Eu-rådgiver Daniel Apollon, UiB - red. anm.), som legger til at universitetsmiljøer i blant annet Spania og Nederland har kommet langt i å utvikle samarbeidet mellom institusjon og region.

Daniel Apollon, Forskerforum 9/98

Gjør studentene til tapere

For det andre gjør du studentene til tapere, ja til dårlige tapere. Det er også dumt. For i den prosessen som har ført frem til rektorvalget, finnes det egentlig ingen taper, men bare en vinner, og det er Universitetet i Oslo. Det er dessuten ingen grunn til å skape en studentfront mot den nye rektor. Jeg er overbevist om at Norum vil bli en god rektor for studentene, og det har også Studentparlamentets leder gitt uttrykk for i samme nummer av bladet ditt. Jeg vet ikke om det kan være noen trøst for deg, men jeg er sikker på at Norum er både generøs og saklig nok til å skrive dine nedsettende bemerkninger på frustrasjonens konto og ikke la det gå ut over hans forhold til studentene. For det tredje overser du det faktum at Norum også fikk et stort antall studentstemmer i første valgomgang, ja faktisk nest flest: 620 mot Magnus Rindals 903. Mener du da å antyde at de vel 600 Norum-studentene ikke visste hva de gjorde, i motsetning til de 900 Rindal-studentene?

Eivind Osnes, forhenværende. rektorkandidat, Universitas, 28. oktober

Langsom mat

- Frederikke burde jevnes med jorden, slik at vi kunne bygge et fint hus på denne flotte tomten! Men siden dét ikke går, vil jeg gå inn for at vi skal få nytt kjøkken der. Det er også en skam at det første som åpner i forbindelse med det nye Rikshospitalet er McDonalds. De har en egen evne til å snike seg inn overalt. Selv har jeg stiftet Foreningen for langsom mat, forteller han.

Kaare Norum i Universitas 4. november


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 17 1998

Publisert 12. nov. 1998 14:49 - Sist endra 1. sep. 2014 13:45
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere