Ti på debatt

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 14 1998

Hvem vant debatten?

{short description of image}Kjell Bjørklund, professor, Paleontologisk museum:

- Norum. Han hadde klare utsagn og var frisk i frasparket. Han er klartenkt og har ordet og mediene i sin makt. Og han kommuniserer godt med både studenter og ansatte.

{short description of image} Geir Magnus Walderhaug, fungerende arkivleder, Hovedarkivet:

- Ingen vant debatten. Jeg synes ikke debatten var avklarende, og som debatt betraktet var den ikke overbevisende. Det er et problem at det er fem kandidater, det blir så lite tid på hver.

{short description of image} Toril Roberg, kjemistudent:

- Jeg heier jo på Fægri, da. Men han kunne kanskje vært mer frampå. Hvem vant debatten? Jeg vet ikke. Jeg har vært på to andre rektordebatter som var mer avklarende. Og jeg kommer ikke til å bytte standpunkt etter denne debatten. Jeg vet at Fægri kan lytte til studentene, han har direkte kontakt gjennom datteren som tar farmasi.

{short description of image} Odd Kristian Dahle, stipendiat, Senter for utvikling og miljø:

- Jeg holder på Hall. I debatten prøvde han å profilere seg alternativt til resten. En rektor må kommunisere med samfunnet, og jeg mener Hall var den som best kommuniserte med publikum, han satt ikke bare og glodde ned i bordet.

{short description of image} Mette Helen Refvik, odontologistudent og studentpolitiker:

- Rindal var veldig solid med både fagkunnskaper, tyngde og erfaring. Det gjør godt inntrykk på meg. Norum er folkelig og frir til forsamlingen, det gjør seg bra i en slik kontekst. Ellers gjorde de jevnt over god figur, men det handlet mye om forskning, strategi og styring og mindre om universitetet som utdanningsinstitusjon.

{short description of image} Ingrid Espelid Hovig, ambassadør for Statens ernæringsråd (uten stemmerett):

- Naturligvis Kaare Norum. Han har vært min kandidat hele tiden. Han er god for studentene, og studentene er jo universitetet.

{short description of image} Bård Standal, studentpolitiker:

- Jeg synes de var relativt jevngode, men kandidatene er for høflige mot hverandre, så det ble lite schwung i debatten. Knut Fægri er nok den som kjenner systemet best og har den bredeste kontaktflaten utad.

{short description of image}

Bård Frydenlund, leder av Studentparlamentet:

- Som en av debattantene sa det: UiO vant debatten, med all mediedekningen rundt det. Det har vært en bra debatt, men jeg vet ikke hvem som egentlig vant den. Rektorkandidatene posisjonerte seg bare enda mer. Som enkeltstudent går jeg for Magnus Rindal.

{short description of image} Kristian Gundersen, professor i biologi:

- Det er vanskelig å si veldig klart. Men Rindal kom dårligst ut, han måtte hele tiden forsvare seg og kunne ikke tillate seg selv den luksus å være offensiv. Det kunne de andre kandidatene.

{short description of image}

Aanund Hylland, SV-dekan og leder av valgstyret:

- Jeg kan ikke si noe om de forskjellige kandidatene siden jeg leder valgstyret. Men debatten var god, og det skyldes i stor grad debattleder Andreas Hompland. Han fikk fram en del ganske klare meningsforskjeller. Frammøtet er jeg ikke fornøyd med.


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 14 1998
Publisert 7. okt. 1998 13:59 - Sist endra 1. sep. 2014 13:43
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere