Rektorvalget – et personvalg

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 13 1998

Jeg har hatt gleden av å samarbeide med Dorthe Holst siden hun kom til fakultetet, skriver Per Gjermo.

Vi går mot et av de viktigste rektorvalg ved UiO på mange år. Det må derfor anses som en stor fordel at vi har hele fem kandidater å velge mellom. Alle kandidatene har en sterk formell bakgrunn som skulle gjøre dem vel skikket til å inneha de høye posisjoner de nå ønsker å bekle. Fire av dem stiller opp med sin prorektor og fremstår som team foran valget. Det er imidlertid et problem at det er relativt liten forskjell mellom de programmer som er fremlagt. Alle synes å ha samme målsetning, metodene for å nå målene synes svært like, og ingen har fremstått med glassklare prioriteringer. Derfor blir dette et personvalg. Hvilke kandidater vil pga. personlighet, måte å arbeide på, kapasitet og interesse være best egnet til å lede UiO gjennom de neste turbulente årene?

I mitt innlegg vil jeg legge inn et godt ord for den ene prorektorkandidaten, professor Dorthe Holst, som stiller til valg sammen med rektorkandidat professor Magnus Ringdal. Hun er kanskje ikke så kjent for svært mange siden hun kommer fra et av de små instituttene ved et av de minste fakultetene, nemlig samfunnsodontologi.

Jeg har hatt gleden av å samarbeide med Dorthe Holst på fakultetsnivå siden hun kom til fakultetet i begynnelsen av 70-årene, og i fem år (1982-87) arbeidet vi tett sammen både med forskning, undervisning og administrasjon som to av tre vitenskapelig ansatte ved hennes institutt. Hun fremsto allerede den gang som uhyre kunnskapsrik, arbeidsom og idérik, - alltid med en åpen dør til sine medarbeidere og studenter. Hun imponerte med sin evne til å få ting gjennomført selv om vanskelighetene kunne synes uoverstigelige. At hun i tillegg utstråler sjarme og lun "dansk" humor, gjorde det nære samarbeidet til en fornøyelse.

Jeg tror ikke det ville skade, tvert imot, at det ville være svært nyttig, om et av de små fakultetene ble representert blant UiOs øverste ledelse. Jeg er overbevist om at Dorthe Holst har evne og vilje til å gjøre en innsats i denne ledelsen til beste for alle som er glad i universitetet som arbeidsplass.

Per Gjermo
klinikkstyrer, Klinikk for periodonti


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 13 1998
Publisert 30. sep. 1998 18:32 - Sist endra 1. sep. 2014 13:43
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere