UiO får likevel streikepenger

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 10 1998

Akademikernes fellesorganisasjon (AF) skal likevel betale penger direkte til UiO etter streiken i vår.  

Av Marianne Tønnessen  

Tidligere hadde Arbeids- og administrasjonsdepartementet (AAD) og AF blitt enige om at AF skulle betale streikebidraget til staten, og at universitetet skulle gi de ansatte vanlig lønn i streikeperioden. Men pengene som staten fikk fra AF, skulle ikke bli fordelt videre til de institusjonene som var i streik.  

Ombestemte seg

På et møte mellom AAD og AF 9. juli i år ombestemte de seg, og ble enige om at de enkelte institusjonene likevel skal få streikepenger fra AF.

- Vi er meget glade for at dette har løst seg uten at institusjonenes budsjetter blir unødvendig tappet og at statskassen blir tilsvarende beriket. Vi har hele tiden beklaget dette sterkt og medvirket til at AF har tatt opp saken overfor AAD, sier Eirik Rikardsen i Forskerforbundet ved UiO.  

Dekker utgiftene

Foreløpig er det uklart nøyaktig hvor mye penger UiO vil få tilbake. Antakelig blir bare nettoutgiftene, altså lønnsutbetalingen etter at skatten er trukket fra, refundert. UiO og Forskerforbundet vil nå finne ut hvor mye penger det dreier seg om, og sende inn krav om dette innen 31. august.

- Jeg antar at vi får refundert nok til at det dekker våre merutgifter i forbindelse med streiken, sier personalsjef Trond Tveit Selvik.


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 10 1998
Publisert 20. aug. 1998 08:34 - Sist endra 1. sep. 2014 13:40
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere