Anne Sletsjøe stiller med Hall

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 10 1998

- Når jeg mener at det er viktige ting som bør gjøres, er det ikke min stil bare å sitte og klage, sier Anne Sletsjøe. Nå stiller hun som Christian Halls prorektorkandidat.  

Av Marianne Tønnessen  

{short description of image}PRO HALL: Anne Sletsjøe stiller som prorektorkandidat sammen med rektorkandidat Christian Hall. (Foto: Ståle Skogstad)  

- Jeg mener at universitetet befinner seg ved en korsvei, og jeg ønsker å bidra aktivt og konstruktivt for å påvirke utviklingen, forteller førsteamanuensen.

- Jeg sa ja til å stille sammen med Christian Hall fordi han er en dyktig fagperson med visjoner for universitetet. Han har en holdning til ledelse og en arbeidsform som jeg er enig i, og det er viktig for å kunne samarbeide tett over lengre tid.

Anne Sletsjøe er bestyrer på Klassisk og romansk institutt, og hennes fagområde er portugisiskspråklig litteratur.

- Det at hun kommer fra humaniora mens jeg er fra medisin, gir oss en bredere erfaringsbakgrunn. Det er en av grunnene til at jeg er glad for at hun stiller som prorektorkandidat. Jeg ser det også som vesentlig at begge kjønn er representert i ledelsen, sier Christian Hall. - Anne Sletsjøe har dessuten de personlige egenskapene som trengs: Som bestyrer er hun en sterk og klar leder, og det trenger vi ved universitetet. Hun kombinerer god dømmekraft med omsorg for den enkelte medarbeider.  

Vil bedre UiOs rykte

- Jeg er enig med Christian Hall i at vi må styrke vilkårene for forskning. Forskningen er grunnlaget for hele universitetet. Jeg er, som han, svært opptatt av å skape åpnere kanaler mellom universitetets øverste ledelse og alle som arbeider her, enten de er forskere, teknisk-administrativt ansatte eller studenter. Det er viktig at alle erkjenner hverandres innsats, sier Sletsjøe, som mener at Universitetet i Oslo har et dårligere rykte enn det fortjener.

- Hva vil dere gjøre med det?

- Ryktet kan bedres ved at vi markedsfører vår innsats bedre utad. Skal vi ha virkelig framgang, forutsetter det solid og hardt arbeid internt, mener hun.

Sletsjøe er også opptatt av at UiO skal være et godt arbeidssted for funksjonshemmede studenter og ansatte:

- Her har mye positivt skjedd de siste årene, men planleggingsarbeidet, rutinene og ikke minst oppfølgingen må bli bedre, sier hun.  

Ny generasjon

Hall (48) og Sletsjøe (47) mener det er på tide at en ny generasjon får slippe til i toppledelsen:

- Det er sunt at en valgt ledelse skal tilbake i vanlig jobb etterpå og ta konsekvensene av de avgjørelsene som fattes. At vi begge er relativt unge, ser vi ikke som noen ulempe. Som rektor og prorektor vil vi få bruk for de kreftene vi har, sier de.


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 10 1998
Publisert 20. aug. 1998 08:34 - Sist endra 1. sep. 2014 13:40
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere