Lite utstyr i gjesteforskerhybler

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 09 1998

Da hun kom en lørdag aften, var det verken dopapir, kleshengere, kluter eller oppvaskbørste i gjesteforskerhybelen.  

Av Marianne Tønnessen  

{short description of image}NESTEN TOMT: Det var nesten tomt for utstyr da jeg kom hit, forteller gjesteforsker Anne-Mette Kruse. (Foto: Xenia Isaksen)  

Anne-Mette Kruse kom fra Danmark og har vært gjesteforsker ved Senter for kvinneforskning. Hun er godt fornøyd med sitt seks ukers opphold i Norge, bortsett fra gjesteforskerhybelen på Fagerborg.

Føler seg isolert

- Det verste var nok at det ikke er telefon verken i leiligheten eller i hele bygget. Dermed blir det svært vanskelig for familien hjemme å få tak oss som bor her, og vi føler oss totalt isolert. Nå har jeg heldigvis fått låne en mobiltelefon. Min gjesteforskerkollega fra Australia hadde med sin egen mobiltelefon, men den har ikke dekning her så da er man like langt, sier Kruse.

Gjesteforskerhyblene på Fagerborg er nyoppussede, men Kruse er skuffet over mangelen på utstyr i leilighetene:

- Her er verken skrivebordslampe, sengelampe, toalettpapir, oppvaskkluter, gulvklut, gulvbøtte, oppvaskmiddel, oppvaskbørste, håndklær eller kleshengere, sier hun. Hun har heller ikke kaffekanne eller kaffetrakter, og savner en liten radio og strykejern.

- Leiligheten var strippet for det meste, men Senter for kvinneforskning har hjulpet meg med mye, og jeg har kjøpt blomster og hengt opp litt på veggene. Men jeg har jo ikke kommet til Norge for å ordne med utstyr til boligen. Da jeg kom lørdag aften, måtte jeg ut på Seven eleven og kjøpe oppvaskbørste og toalettpapir. Det er jo ikke slikt man tar med hjemmefra, sier Kruse, som har betalt om lag 8000 kroner for sine seks uker ved Fagerborg utleieboliger.

Sier opp hyblene?

Universitetet har leid ti hybler av Fagerborg utleieboliger siden jul, og utleien administreres av Studentsamskipnaden i Oslo (SiO). Rådgiver Svend-Erik Svendsen ved Økonomi- og planavdelingen ved UiO er ikke sikker på om universitetet skal fortsette å leie hyblene:

- Jeg har tatt dette opp med SiOs boligdivisjon flere ganger, sier han. - Dette er utleiers ansvar, og hvis det ikke blir ordnet, vil vi vurdere å si opp leiekontrakten.

- I kontrakten med universitetet har vi spesifisert nøyaktig hva slags utstyr som følger med hyblene. Vi skaffer gjerne mer utstyr, men da må vi få dekket utgiftene, sier Frank Lønberg, daglig leder i Collegium Novum, SiOs kommersielle utleieselskap. Han opplyser at det finnes telefonkontakter i alle hyblene, og at det også er lagt opp til telefonkiosker i byggene.

- Vi ville vente med å installere telefonbobler til vi hadde undersøkt behovet. Jeg registrerer at det er en del som ønsker slike, så vi vil vurdere å sette ut én ved hver inngang, sier han.


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 09 1998
Publisert 10. juni 1998 16:47 - Sist endra 1. sep. 2014 13:40
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere