Møter forståelse

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 09 1998

- Vi skal ikke komme dårligere ut fordi vi liker jobben vår!  

{short description of image}VOKTER STREIKEN: Streikevaktene Arild Tjeldvoll og Siri Wormnæs deler ut informasjonsmateriell utenfor Helga Engs hus. (Foto: Xenia Isaksen)  

Professor Arild Tjeldvoll og førsteamanuensis Siri Wormnæs fra UV har vært streikevakter de siste ukene. De forteller at de har møtt forståelse for streiken fra både studenter og ansatte.

- Vi gjør ikke dette for vår egen del, men for at det skal være attraktivt å ta en lang utdanning i dette landet, sier Wormnæs. Og hun blir supplert av Tjeldvoll:

- Forskertalentene går andre steder, og universitetene tappes for nytenkning og kritikk. Samfunnet risikerer å bli mer ensporet, men systemet tar ikke ansvar for rekrutteringen av forskere. Vi skal ikke komme dårligere ut fordi vi liker jobben vår!

Det er første gang de to er i streik, og Tjeldvoll er ikke sikker på om streik er den beste reaksjonsformen:

- Jeg ser det som en utfordring å tenke ut nye aksjonsformer som gir universitetet en reell mulighet til å styre sin egen utvikling, sier han.

Forelesninger og is

På Egertorget har de streikende universitetsansatte arrangert streikeuniversitet. Der har det vært populærvitenskapelige forelesninger, fysikerne har frosset ned ballonger og ligget på spikertepper, og forbipasserende har fått servert informasjonsmateriell og is laget med flytende hydrogen.

- Det er den beste isen jeg har smakt i hele mitt liv, og det er ikke kødd, sier Kristoffer Dannevig (14). Han synes Streikeuniversitetet er flott, og har forståelse for lønnskravene:

- De burde få høyere lønn. Politikerne burde skatte de rike mer og gi pengene til disse, sier han.

 

 


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 09 1998
Publisert 10. juni 1998 16:47 - Sist endra 1. sep. 2014 13:39
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere