Befolkningsvekst og sur nedbør på nettet

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 07 1998

- Dette er en unik sjanse for miljøforskere til å få blest om forskningen sin, sier Thor A. Thorsen. Han er redaktør for Miljøforum, der miljøforskning ved UiO formidles til folket via verdensveven.

Av Marianne Tønnessen

{short description of image}FORMIDLER: Thor A. Thorsen hjelper miljøforskere til å legge ut kunnskapene sine på nettet. (Foto: Ståle Skogstad)

Miljøforums sider på veven ble offisielt åpnet i forrige uke, og her presenteres et bredt spekter av miljøforskning - fra miljørett og miljøpolitikk til sur nedbør og befolkningsvekst.

- Vi opererer med en ganske vid definisjon av miljøforskning. All forskning som har relevans for miljøet, kan formidles via Miljøforum. Her er plass til både medisin, filosofi, jus, samfunnsvitenskap og realfag, sier Thorsen. Han er ansatt av Styringsgruppen for miljøforskning ved UiO for å bygge opp disse sidene, og kan hjelpe miljøforskere med å formidle sine kunnskaper via nettet. Ideen til prosjektet kom fra professor John S. Gray ved Biologisk institutt.

Ozonvarsel?

- Mange har benyttet seg av denne muligheten til å nå ut til folk. Det er en gratis og unik sjanse til å få blest om forskningen og tilbakemeldinger fra folk utenfra, sier han.

I tiden framover vil sidene stadig bli utviklet. Blant annet planlegger Thorsen sammen med forskere ved Fysisk institutt å legge ut daglige ozon- og UV-målinger som gjøres ved instituttet.

- Vi vurderer å få til et slags ozonvarsel, på linje med for eksempel pollenvarsel. Det er nemlig store variasjoner i ozonmengden. Men det blir på lengre sikt, forteller han.

Allerede nå er det likevel mye annen miljøformidling å finne på Miljøforum, som har denne adressen: www.uio.no/www-misc/miljoforum.

 


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 07 1998
Publisert 14. mai 1998 14:04 - Sist endra 1. sep. 2014 13:38
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere