Pressebiter

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 02 1998

Seksten UiB-tilsette må gå frå borde?

Den kritiske budsjettsituasjonen gjer at Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet vurderer å permittere 16 tilsette ved forskingsfartøya M/S Håkon Mosby og M/S Hans Brattstrøm. Fakultetet må spare åtte millioner kroner ved ikkje å lyse ut stillingar. Greier dei ikkje det, risikerer ein at dei to forskingsfartøya til Universitetet i Bergen (UiB) vert liggande i hamn store delar av komande haust.

På Høyden, 4. februar 1998

Telefongiddaløysa rår ved Universitetet i Bergen

Universitetstilsette ringer Telenor sine opplysningstenester framfor å slå opp i internkatalogen eller bergenskatalogen. Giddaløyse kostar Universitetet i Bergen omlag 350 000 kroner årleg. Universitetsleiinga har no sagt stopp. Dei høge utgiftene gjer at UiB vil bruke sin eigen telefonsentral til opplysningstenester. Dei som slår 180-nummeret kjem automatisk til Telefonsentralen.

På Høyden, 4. februar 1998

Gubbekommisjon

(Professor Per) Fugellis forhåpentlig sarkastiske oppfordring om å lære respekt for de eldre av botswanske stammefolk er til det absurde frekk, og diskvalifiserer samfunnsmedisinprofessorens mandat. Han bør holde seg til sine hyppige, "rabulistiske" oppfordringer i middagsavisene om å røyke og drikke mer. Og verdikommisjonen bør kjennes maktesløs i sin manglende representativitet.

Leder i Universitas, 4. februar 1998

Universitetene - harmoni for enhver pris?

Hønnørordene om Den frie tanke, redelighet og uavhengighet overfor maktstrukturer, kapital og konvensjoner sitter løst i akademiske festtaler. Men avstanden mellom liv og lære er ofte stor. [...] Ingen av universitetenes internaviser kvalifiserer til medlemskap i Fagpressen. De fungerer ikke som demokratiske organer fordi de snakker ledelsen for mye etter munnen, ifølge Terje Klausen, redaksjonell fagsjef i Fagpressen. Det akademiske kollegium i Bergen og Oslo samles fremdeles bak lukkede dører, til tross for at Universitetsloven slår fast at åpne dører bør være hovedregelen.

Forskerforum 2/98

Massestryk på Mat.nat.

Høstens eksamensresultater bekrefter tendensen til at introduksjonskursene har den høyeste strykprosenten. Ved Mat.nat. møter stadig færre av kandidatene opp til eksamen.

Universitas, 4. februar 1998


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 02 1998
Publisert 12. feb. 1998 08:56 - Sist endra 1. sep. 2014 13:35
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere